İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 29 Eylül 2013

Fatih hocanın ahı tuttu!

Yazının başlığı dün gecenin skorunu açıklayabileceğin tek sebep..
Çünkü maçın geneline baktığın zaman Galatasaraylı oyuncular, maçı kazanacak hatta farka götürecek kadar çok gol pozisyonuna girdiler.
Maç boyunca Sarı-Kırmızılılar'ın pozisyon sayısı tam 11.
Bunlarodan 6 tanesi de maçın ilk devresiydi.
Yalnızca Burak ve Bruma girdikleri pozisyonun yarısını gole çevirse G.Saray maçı rahatlıkla kazanırdı.

BURAK'A NE OLDU?
Galatasaray'da dün gece bahsetmemiz gereken bir kaç oyuncu var.
Bunlardan birincisi Burak. Son 2 yılın gol kralı bu sezon gol yönünden çok şanssız bir dönem geçiriyor. Kaçırdığı gollere kendisi de inanamıyor.
Ve milyonlarca Galatasaray taraftarını kahrediyor. Golcülerin zaman zaman böyle kısır dönemleri olur. Ama Burak için işin kötü tarafı şu. Burak gol haricinde oyunda olan ve oyuna katkı sağlayan bir oyuncu değil. Dolayısıyla gol atamadığı zaman sıradan bir oyuncu haline gelip büyük bir tepki çekebilir...

BRUMA'NIN KUMAŞI İYİ
İkincisi Bruma... O da aynı Burak gibi bomboş kaleye birçok gol kaçırdı. Ama Burak'tan farkı şuydu.
Bruma sürekli oyunun içinde olan bir oyuncu.
Çalım atıyor, diripling yapıyor arkadaşlarını pozisyona hazırlıyor. Biraz daha tecrübe kazandığında Galatasaray için çok önemli bir silah haline gelir. Bu yüzden Bruma'nın kaçırdıkları affedilebilir.

ÇALIMBAY'DAN AKILLI HAMLE AMA
Rize'de Rıza hoca, Selçuk İnan'ı kilitleyerek Galatasaray'ın oyun kurmasını engelledi. Ama bunu yaparken yanlış bir oyuncu tercih etti. Takımın en klas ayağı Cernat'ı Selçuk'un üzerine oynattı. Selçuk'un peşinde koşmaktan yorulan Cernat, top Rize'ye geçtikten sonra ortada gözükmedi bu da Rize'nin ilk devre boyunca mahkum oynamasına etkendi.

HAYAT DEVAM EDİYOR!
Fatih hocasız ilk maçta Sarı-Kırmızılı oyuncuların perfornmansı çok merak edildi. Dün gece görüldü ki futbolcular profesyonel olduklarını unutmadan hayatın devam ettiğinin bilincinde olarak ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Kazanmak için çok uğraştılar. Ama futbol şansı yanlarında değildi.