CANLI YAYIN

Taraf

Eklenme Tarihi 11 Mart 2012
Adamın biri karşıma çıktı önceki akşam.
Yüzü karanlıktı, konuşurken titriyordu. "Sen de katıl kavgaya" dedi. "Hangi kavgaya?" dedim. "Politika ve medya kavgasına" dedi.
Karanlığa direnen bir mum ışığı kadar bile direnci yoktu da, kendisinde olmayanı başkasında arıyordu. "Sen bu kavganın neresindesin?" diye sordum. "Seyrediyorum" dedi. "Git biraz televizyon seyret" diye karşılık verdim. "Nasılsa ekranlar sizlere göze programlanmış.
Çekti gitti.
***

Sonra bir başkası geldi, koltuğunun altındaki spor gazetesiyle. "Bu aslında bizim kavgamız" dedi, güldüm.
Kavganın haklı olanını konu alan 12 Eylül öncesi şarkılarımız vardı da, nereden bilsin adam.
Futbolu din belleyenlerin gözleri kendi formalarından başka neyi görüyordu ki, davanın haklı olanını görsün.
En son ne zaman bağırdığını sordum.
Geçen haftaki maçtaymış!
***

Bereketli bir geceydi. Tam evime girecekken, bu kez bir başkası yaklaştı.
Gündemi takip ettiği sohbetinden belliydi de, ondan önce davrandım. "Sen bu kavganın neresindesin?" diye sordum, harika bir cevap aldım. "İnsani tarafında" dedi. "Başkasının kalemiyle gazetecilik yapanların karşı tarafında." "Helal olsun" dedim, bu ülkeden umudumu kesmemem gerektiğini gösterdiği için.
İnsanlara gazete sayfalarında ömür biçenlerin biletini kesmişti.
Giderken birden geri döndü, "Sen kimin tarafındasın?" "Çocukların tarafındayım" dedim.
***

"Açıl susam açıl" diyerek kendi çıkarlarının bütün kapılarını açanlar, çocukların yüzüne kapatıyor ya kapıları.
Asıl kavga bunun için olmalı.
Çocukların hakkını yiyerek, üzerini örtmenin değil.

* * *
MESLEKTAŞ
Bir işadamı sekreterine yazdırdığı mailleri gözden geçirirken, bir anormallik fark etti. Sekreterine "Bir hata yaptığını sanıyorum" dedi.
Sekreter şaşırdı. "Ne gibi efendim."
Ben hiçbir maili muhterem dostum diye yazdırmış olamam. Namussuzlar benim dostum olamaz." "Öyle mi efendim" dedi sekreter, "Evet" dedi patron. "Maili baştan yazın.
Muhterem meslektaşım" deyin.

* * *
Bir kadından gelen derdi yine bir kadın iyi eder.

* * *
Hakları ve kendine yaraşır zevkleri elinden alınan gençler, onların yerine daha gizli ve tehlikelisini koyarlar.

* * *
11 Mart 2012
Mutluluk takvimi
Silinmesi gerekeni hayatından sil.
Spor yap.
Çocukları sevgiyle büyüt.
İhaneti affetme.

* * *
Bir akşam çekip gideceğim
Uzaklara
İzimi bulamayacak
Gölgem bile
Anılarımı yeni bir şarkıyla
Seni güzel gözlü biriyle
Değişeceğim

Kokum başka tenlere
Bulaşacak Bileceksin duyacaksın
Gülüşlerim çınlatacak
Her yanı
Doğan güneşle birlikte
Unutacağım adını

Senin sevgin yüreğimde
Bir geceliktir
Bekliyorum o geceyi
Yakında gelecektir
Hakkı YALÇIN