***
Elinizde son vuruş ustası biri varken, hala Van Persie orucunu sürdürüyorsanız. Elinizdeki güce gecikmenin tüm hallerini sergiliyorsanız. Üstelik maçın içinde rakibin direncini ayaklandıracak yanlışlara imza atıyorsanız. Kaybedilen iki puanın sorumlusu olarak da ortaya çıkacaksınız. Öyle değil mi Sayın Pereira?
***
Ve Fernandao! Bir santrfor meziyetini rakibe alanı daraltmak, kendine geniş alanlar yaratmak biçiminde kullanırsa. Ve rakip kale önünde topa usta gibi vurursa. Adına golcü denir. Fernandao bayatlamış duruşunu tazelemek için hiçbir şey yapmıyor. Üstelik takıma ağırlık yapıyor. Hiçbir sünger bir takımın 2 puanını böylesine görkemli biçimde ememezdi.
***
Aslında Bursaspor 4 forvetli sistemle, hücumu düşünen ama eyleme dökemeyen bir takım resmi çizdi ve riske girmenin bedelini pahalıya ödemeye hazırdı. O yüzden Fenerbahçe'ye istediği boşlukları da verdi. Ama son çeyrekte başka bir Bursaspor! Diego ve Souza'nın oyundan alınmasından sonra Bursaspor'u diriltme modeline soyunan bir teknik adamın, dün gece gerçekleri görmesi için bir uyarılma servisine ihtiyacı vardı belki.
***
İşaret edilecek adamlar listesinde Nani de var. Saklambaç oyuncusu olmakla star olmak arasında bir tercih yapmak zorunda.
***
Futbol pozisyon hesabına bakmıyor. Sonuç olarak Fenerbahçe elindeki galibiyeti reddetti. En kral heveslerle 3 puan garantisi gibi görünen gece berbat bir kayıpla bitti.