CANLI YAYIN

Apoleti: 1 Futbolu: 0

Eklenme Tarihi 09 Kasım 2015
Fenerbahçe dün gece aciz bir Konya karşısında zor kazandı. Sebebi Pereira! Ligin 11. Haftasında Fenerbahçe ve iyi futbol hayali yine görkemli bir törenle defnedildi. Pereira'yı simgeleyen "tek golle!"
***

Özellikle ilk yarı futbol faciasıydı. Hücumda taktiksel bir şifre yoktu ama içe dönük bir imha planı vardı. Van Persie'yi kanatta oynatmak, elden ayaktan düşürmekle eşdeğerdi. Pereira bunu yaptı. Van Persie de fiziksel olarak müsaitti zaten. Ve çift santrforlu sistem, ilk yarıda imitasyon bir pozisyonun dışında bir şey üretmedi. Orta alanda yaratıcı bir adamın eksikliği gece boyunca hissedildi.
***

İkinci yarıda rakip kale önü manzaralarında aksiyon vardı ama Fenerbahçe adına gerçek anlamda yaratıcılık ve pozisyon zenginliği yine yoktu. Kaçırdıkları "şaka gibi" olan Fernandao'nun attığı gol, Konya'nın dün gece asla yapmayı düşünmediği eylemin adıydı. Onlar korkularına yenildiler. Gecenin içinde tırnak içine alınacak tek kişi Gökhan Gönül'dü.
***

Atılan bir gol, gerçeklerin üzerini örtmesin. Özellikle Pereira'nın yanlışlarını. Sizden kimse kaşiflik yapmanızı beklemiyor! Alt tarafı futbol oynatacaksınız beyim! Elinizdeki kaliteli kadro da bunu emrediyor. Oturduğunuz koltuk da!
***

İşin en kötü yanı, yanlışlarınızı doğrularınız gibi yutturmaya çalışıyorsunuz. Oysa doktorlardan gizlenen hastalıkların sonu bellidir! Bu berbat huyunuzdan taraftar da bıktı. Futbolun ruhu da!