Tarihi 30 Nisan 2010

'Hayranım' demekle olmuyor

Bir şarkıcıyı çok seviyorsunuz… "Onun için en fazla ne yaparsınız?" diye sorsam, cevabınız ne olur? Durun, ben sizin yerinize ve kendimce bir yanıt vereyim… Birincisi, şarkılarını ne internetten indiririm ne de korsan albümünü alırım.
Bastırırım paramı, sevdiğim şarkıcının emeğine saygım sonsuz. İkincisi, iki elim kanda ama banane… Sevdiğim şarkıcının konseri var, atarım kendimi en ön sıralara… Geçerim kendimden şarkılarıyla… Üçüncüsü; röportajlarını takip ederim, hakkında mümkün olduğunca çok bilgi edinmeye çalışırım.
Dört… Ben ancak 3 şıkka kadar gelebildim, aranızda şıkları uzatan varsa, alkış… Zaten ben kendim için birinin hayranıyım da diyemiyorum artık… Niye mi? Hayranlık meğer başlı başına bir işmiş. Öyle takayım kulaklığımı dinleyeyim tüm gün sevdiğim şarkıcıyı, bir de konserine gittim mi, tamam… Meğer mevzu bu kadar basit değilmiş… Birkaç şarkıcıyla ilgili yazdıklarımdan sonra gelen e-mailler, açılan telefonlardan sonra vardım bu karara. Meğer hayran olmak için, dakika dakika sevdiğiniz ismi takip etmek gerekiyormuş. Meğer, onunla yatıp onunla kalkmakmış marifet… Benim gibi yalandan değil harbiden hayranların oluşturduğu fan siteleri arasında hangilerinin en güçlü ve hızlı olduğunu düşündüm biraz… İlk sırada, Ebru Gündeş'in hayranları var bence. Tepki verme konusundaki hızlarıyla tek rakipleri Türk Hava Yolları… İkinci sırada, Petek Dinçöz'ün hayran kitlesi… Meğer genç assolistin hayranları ne kadar fazlaymış!
Emrah'ın fanları üçüncü sıradan girdi benim 'hayran listeme.' Dördüncü sırada ise Serdar Ortaç'ın hayranları var. Kenan Doğulu, Hülya Avşar, Tarkan, Gülben Ergen ve Demet Akalın'ın da hayran sayılarının çok olduğunu biliyorum.
Ancak onlar, biraz daha planlı olmalı; benden söylemesi...