İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 20 Ağustos 2023

Büyük takıma yakışmıyor

SÜPER Lig'in ilk büyük maçında Trabzonspor için sakatlıklar büyük bir sorun oldu. Kendileri için dev bir avantaj. Bir başka gerçek var ki; sorunlarla dolu olsanız bile böylesi dev karşılaşmaya stratejinizi farklı belirlemek zorundasınız. Sahaya çıkan 11, problemlerle dolu neden.
Bakasetas, ne de Abdülkadir Ömür sizi rakip alanda sonucu değiştirebilecek ve katkı yapabilecek iki isim. Fakat iki oyuncuya verdiğiniz görev, sorunlu. Abdülkadir Ömür, sağ kenarın önü Bakasetas ise savunmanın önü. Peki böylesi bir kurguyla rakip alanda top üçüncü bölgeye geldiğinde nasıl bir üretken yapısı sahaya yansıtma şansınız var.

YANLIŞ BİR KURGU
İlk yarıda yenilen golde Bakasetas'ın kaptırdığı topla gerçekleşti.
Oyunu, sadece karşılama olarak düşünme yanlış bir kurgu. Çünkü top sizde olduğunda mutlak ofansif oynama düşüncenizi sahaya yansıtmanız gerekiyor.
Maç boyunca top üçüncü bölgeye geldiğinde üretkenlikten yoksun bir yapı ne yazık ki büyük bir yakışmıyor. Görünen o ki teknik adam, rakibi gözünde çok fazla büyüterek oyunun sadece savunma tarafını öne çıkaran bir oyun anlayışıyla sahadaydı. En büyük sorun, top takımda olduğu zaman nasıl bir üretken yapısının kurgulanmaması. Bu da Trabzonspor gibi ekibe yakışan bir durum değil. Sonuç, kaybedilen 3 puan ama sonucu kabullenmek ne yazık ki büyük takıma yakışan olgu değil.