Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 6 Eylül 2019

Yeni eylem

GELİN kestirmeden gidip yeni eylem modelini anlatalım, aktaralım. Yeni düşünülen eylem hareketlerini yani... Uzun zamandır provası yapılıyor çünkü...
Kabul etmek gerekir ki, dünyada çok önemli bir güç var.
Bu gücün karşısında da bir güç var. İki taraf da öncelikli olarak bir ülkeyi kendi stratejik ortağı olması için yönlendirmeye çalışıyor.
Bunu başaramazsa, sokak eylemlerini ortaya çıkartıyor.
Elbette başka yollar da var kullandıkları ama bunlar olmazsa olmazları...
ABD'deki Wall Street ve ırkçı Ferguson eylemleri, İtalya'daki "Forconi" (Dirgen) eylemleri, Almanya'daki ırkçı protestolar, Türkiye'deki Gezi eylemleri, Fransa'daki Sarı Yelekliler'in gösterileri ve son olarak Hong Kong'daki sokak karışıklıkları...
Burada da iki güç birbirlerine karşı eylemleri yaptırdı. İstedikleri anda bugün BM üyesi tüm ülkelerde sokak eylemlerini ortaya çıkartabiliyorlar.
İsterlerse sokak eylemlerini iktidarı değiştirmek için de büyütüyorlar. Arap Baharı da bir sokak eylemiyle başladı. 6 ülke lideri değişti.
Ukrayna'daki renkli devrimler olarak adlandırılan sokak eylemleri de iktidarı değiştirdi.
Bu eylemler ülkelerdeki ana medya akımı ve sosyal medya ile destekleniyor.
Her ülkede seçilen gizli hücreler var. Önemli nokta burası! Çok önemli hem de.
Çünkü bunları o ülkenin istihbarat birimleri bile bilmiyor. Yani sistem o kadar güçlü ki, 198 ülkeyi birbirine bağlayan bu zincir, istihbarat örgütleri tarafından da çözülemiyor. Hong Kong'daki gösterileri organize eden Joshua Wong, Andy Chan ve Agnes Chow gözaltına alındı. Bu 3 isim de Amerikan destekli gizli hücrelerdi.
Ancak onların Amerikan destekli oldukları resmi olarak kanıtlanamayacak. Yakın zamanda da özgür kalacaklar.
Sarı Yelekliler hareketinin liderlerinden Jerome Rodrigues plastik mermi ile vuruldu, gözaltına alındı, serbest bırakıldı. Ardından Priscillia Ludosky, Eric Drouet ve Sophie Tissier gözaltına alındı, sonra özgürlüğüne kavuştu. Her yeni gün yeni bir lider ismi duyduk. Onlar da gizli hücre üyeleriydi.
Emanuel Macron, yani Fransa Cumhurbaşkanı, bizzat Fransa Adalet Bakanı Nicole Belloubet'le görüştü.
O liderlerin tutuklanmasını istedi. Belloubet de hakimlerle bir araya geldi, ancak hepsi serbest kaldı. Fransa gibi bir ülkenin cumhurbaşkanı sokak eylemcilerinin liderlerini tutuklatamadı.
Çünkü onları sokağa çağıran güç, Macron'dan da güçlü.
Yanlış anlaşılma olmasın, Macron'dan bile etkin olan bu güç Obama'dan da Trump'tan da güçlü. Sadece Macron'dan değil yani...
Şimdi artık eylemlerde ikinci boyuta geçilme kararı alındı.
Bundan sonra Avrupa'nın birçok ülkesindeki eylemler daha kanlı olacak. İkinci aşama bunu gerektiriyor. İngiltere'de BREXIT eylemleri ya bir terör saldırısıyla genişleyecek ya da sokak eylemlerinde kan dökülecek. İlk provanın İngiltere'de olması bekleniyor.
İngiltere'den sonra hedefteki ülkeler ise İran, Türkiye, İtalya, İspanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Çünkü sokak eylemlerini başlatan güç, Akdeniz hedefini ilan etti. Akdeniz'den başlayacak güç akımı, Avrupa Birliği'ni de Asya'yı da Afrika'yı da yönetecek.
Akdeniz'e sınırı olan Kuzey Afrika ülkeleri de eylemlerle tekrar tanışacak. Burada kimse yanıltıcı bir detay yakaladığını düşünmesin. Örneğin Hong Kong'da Pentagon destekli eylemlere, Rothschild ailesinin bankaları ve üniversiteleri karşılık verdi. O nedenle her gösterinin merkezi Pentagon- CIA işbirliği olmayacak.
Rothschild ailesinin 198 ülkede binlerce üniversitesi var.
Bu arada eğitim döneminin başlamak üzere olduğunu da unutmazsak, her ülkedeki üniversitelerin sokağa dökülmesi için hazırlanan projeleri yakında göreceğiz.
Türkiye'deki çok önemli üniversitelerin rektörlerinin, aynı hafta ve aynı gün, Marsilya'da özel bir malikanede yeni eğitim yılını konuşmadıklarını biliyoruz!
Almanya'dan 9, İngiltere'den 11, Fransa'dan 21 rektörün de aynı gün aynı sahildeki başka villalarda buluşması da tesadüf olmamalı. 40'a yakın ülkenin önemli üniversitelerinin rektörlerinin bu büyük buluşmasının sonuçlarını aslında hepimiz merak ediyoruz. Acaba Hong Kong eylemlerini yayabilecekler mi!
Kendi içlerindeki İLETİŞİM AĞI, istihbarat örgütlerinin bile bilmediği AĞ, hedef ülkelerde aktif hale gelip sokakları kaşıyacak mı! Gizli toplantıda ne kararlar alındı? CIAPENTAGON işbirliği nasıl adım atacak... Aralarındaki çekişme bizi etkiler mi? Soru bu? Muhtemelen hayır! Ancak dikkatli olmakta da büyük fayda var... Tansiyon çok yüksek çünkü.
Unutmamalıyız... Türkiye hedef ülke. Biz olmadan yeni dünya dengeleri yerine oturamaz. Rahatsız edileceğimiz kesin. Akdeniz'de de Suriye'de de içeride de her yerde uyanık olmak durumundayız... Başka Türkiye yok...