Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 3 Eylül 2019

Paraya bakın

İÇERİDE gerçekten kısır ve önemsiz konularla uğraşıyoruz. İki büyük savaştan daha yıkıcı sonuçlar kapımızda.
Gören çok az...
Açalım biraz.
Bakalım derinlerde ne konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor...
Kurgu inanılmaz.
"Şuna karşıyım", "Bunu istemiyorum" diyerek açıklanmayacak bir iklimdeyiz.
Konu şu!
Amerika Birleşik Devletleri, büyük bir tuzağın içine çekiliyor... NET!
Rothschild ailesiyle Pentagon arasındaki çatışma hali, Donald Trump'ın Başkan seçilmesinden sonra farklı bir boyut kazandı.
Aile, DOLAR'ın hükümdarlığını bitirme kararı aldı. Bilderberg, CFR toplantıları gizli görünse de değildir. Toplantıya katılanların sayısının 300 civarında olduğunu düşünürsek Bilderberg ve CFR'nin güç gösterisi olduğunu anlayabiliriz.
Elbette çok önemlidir ama oradaki toplantılardan çok gizli buluşmalar gerçektir.
Bilderberg'de gizli buluşmalarda özel bir karar alınmıştı. 1977'de İngiltere'de yapılan Bilderberg toplantısının gizli buluşmasında Kraliçe II.
Elizabeth ve Jacob Rothschild vardı. YENİ DÜNYA DÜZENİ'nin startı orada verilmişti. Jacob Rothschild, merkez bankalarındaki etkisini daha da arttırmak için ilginç bir karar aldı. ABD'nin dağlık bölgelerinde yer alan Wyoming eyaletini seçen Jacob Rothschild, her yıl BM üyesi merkez bankalarının başkanlarından büyük bir çoğunluğunu bu eyalette bir araya getirdi.
Kolay mı bu?
Hiç değil...
1978 yılından itibaren devam eden toplantılar Wyoming'de yani Jackson Hole'de birkaç gün önce tekrarlandı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Pentagon'un tehditleri sonucunda bu toplantıya katılmadı. Ancak gönderdikleri yardımcıları ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney ile gizli buluşmada bir araya geldi. Mark Carney, "Doların artık rezerv para olarak kalmayacağını biliyoruz.
Bitcoin ve Libra, doları bitirecek. Bunu Pentagon değil, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bebekler bile silahlansa engelleyemez. Yeni dönem için atılacak adımlar istediğimiz gibi gidiyor. Rusya, Çin, İran ve TÜRKİYE'deki gelişmeler istenilen düzeyde gidiyor. Zaten doların tahttan indirilmesi için ilk kıvılcımı bu 4 ülke ateşlemişti.
Önümüzdeki dönem ekonomi için sıkıntılı olacağı da doğru. Ancak her ülke kendi güçlerini öne çıkaracak şekilde pozisyon almaya başladı. Bu da resesyonun bazı ülkeler için yıkıcı sonuçları olmayacağı kesin" dedi.
İşte Pentagon'u yöneten derin güçlerin, Türkiye, Rusya, İran ve Çin'i hedef almasının nasıl bir hata olduğunu Mark Carney'nin konuşmasından anlayabiliyoruz.
Mark Carney, Rothschild ailesinin özel bankacısıdır.
Yıllardır aileyle birlikte çalışır.
Birçok ülkedeki ekonomik krizlerin tetiklenmesi için başrolü alan kişi Mark Carney olmuştur.
ABD Başkanı Donald Trump, Bitcoin ve Libra'nın yaşama ihtimalinin olmadığını söylüyor. Doların hala güçlü kalacağını söylese de servetinin büyük bir bölümünü Bitcoin'e çevirdi.
Şimdi Libra için de gereken adımları attı.
Burada Trump'ın da doların hükümdarlığının biteceğini gördüğünü anlayabiliyoruz.
Amerika Birleşik Devletleri'nin önemli ekonomistleri, Pentagon'la yaptıkları görüşmelerde yine silahlı askeri savaşların olması gerektiğini söyledi.
Çünkü Pentagon'un, doların rezerv para olarak oyun dışı kalmaması için savaş çıkartması gerekiyor.
Ancak bu savaşın geçmişte olduğu gibi İran-Irak veya Arap Baharı gibi olmaması önemli.
Çünkü bu ayaklanmaların veya İran-Irak gibi ülkelerinin savaşmasının doların tahtını koruması için yetersiz olacağı ortada.
Dünya eski dünya değil çünkü...
Askeri anlamda 3. Dünya Savaşı olarak adlandırılacak bir savaşın nükleer başlıkla start alması gerekiyor.
Burada da ilk ihtimal elbette Kuzey Kore.
Ancak Kuzey Kore'nin atacağı nükleer başlıklı füze, Japonya ve Güney Kore'de patlayabilir. Bu olasılık güçlü...
Bu iki ülke de 3. Dünya Savaşı'nı çıkarmakta etkin olamaz.
O nedenle burada hedef seçilen ülke İran. İlk şık İran.
Şimdi Pentagon tüm planlarını Tahran'ın Ortadoğu'da bir nükleer füze atması üzerine yapıyor.
Gereken bu çünkü. Tahran bunu asla planlamasa da Pentagon için çalışan İranlı 40'a yakın general var.
Bazıları nükleer programın içinde yer alıyor.
Hedef Suudi Arabistan da olabilir, İsrail de... Pentagon, bunun sonuçlarını öngörmek için çalışmalar yapıyor.
Bu kez Çin'in 3. Dünya Savaşı'ndan kaçma şansı da yok. O nedenle Afganistan'dan başlayacak büyük bir operasyonla, DEAŞ Çin'i nükleer silahla hedef alabilir.
Bugüne kadar ABD'nin aldığı tüm ağır kararlara hiçbir karşılık veremeyen Çin, topraklarına nükleer saldırı sonrası elbette harekete geçmek zorunda.
Washington 1944 yılında doların hakimiyeti için önemli bir karar almıştı.
II. Dünya Savaşı'nın çıkartılması da doların rezerv para olması içindi. ABD, savaş devam ederken Bretton Woods kasabasında altına dayalı para sistemine geçilmesi kararını aldı.
IMF ve Dünya Bankası'nın temelleri de orada atıldı.
Adı da Bretton Woods sistemi oldu. Şimdi bu sistemi korumak için 73 yıl sonra tekrar büyük bir savaş gerekiyor. Washington'ın derinliklerinde bu savaşın kaç kıtayı ve kaç ülkeyi kapsayacağı kararlaştırılıyor.
Bundan başka çıkış yolu kalmadı gibi. ABD giderek köşeye sıkıştı.
Peki büyük egemenler DOLARIN KALKMASINDAN çok böyle bir savaş istiyor olabilir mi! Bu da ayrıca düşünülmesi gereken bir husus...
Bilmemiz gereken artık masa başında alınacak bir karar yok. Kimse görmese de SAVAŞ kapıda. Aksi ihtimal ABD sessizce çökecek, dağılacak. Bu akla yatkınsa tamam! Ama değilse rüzgar fırtına olarak, kasırga olarak karşımıza çıkacak.
PARAYA BAKIN!
Gerisi masal...