Eliz Sakuçoğlu

ELİZ SAKUÇOĞLU

Tarihi 21 Ağustos 2016

32’ye son 1 hafta kala!

Evet çok sevdiğim bu 30'lu yaşların birinin daha sonuna yaklaşıyorum 31 bitiyor ve '32'ye hoşgeldin' diyorum.
Bunu niye bugünkü yazımda yazıyorum, çünkü birkaç gün sonra ABD yolcusuyum ve gideceğim yerde uzunca bir süre dış dünya ile bağlantım kesilecek.
Nedeni ise senelerdir gitmek için can attığım ve çoluk çocuğa karışmadan önce deneyimlemek istediğim bir nevi Survivor tadında olan bir festival.
Adı 'Burning Man'.
Nevada eyaletinde Black Rock çölünün ortasında on binlerce insanın olduğu, paranın geçmediği, telefon sinyalinin, internetin, konforun ve bunun gibi birçok şeyin olmadığı bu etkinlikte sosyal statüler sıfırlanıyor ve spiritüel yolculuğunuz başlıyor. Kuralları ve gelenekleri unutup, yaratıcılıklarını özgür bıraktıklarında neler olabileceğini görmek isteyen bir topluluk hayal edin. Gerçi hayal edin diyorum ama "Bu olaya şahitlik etmemiş birisine Yanan Adam'ı anlatmaya çalışmak, gözleri görmeyen birisine bir rengin nasıl göründüğünü anlatmaya benzer. Bu olayı gerçekten anlamak için şahsen katılmak gerekir." (Burningman sitesinden alıntı) Beni her gün yeniden yaşatan ve sürprizlerle hayatımı renklendiren sevgilim, yine yapacağını yaptı. Doğum günü hediyesi olarak festival biletlerini alıp tüm sevdiklerimi de bir araya toplayıp 32. yaşıma yine onların eşliğinde girip bu deneyimi yaşayabilmemi sağladı.
Halbuki hayattaki en büyük hediyem kendisi, varlığı için her gün şükrediyor ve iyi ki biz doğmuşuz diyorum. Hayatımı içinde sen olduğun için daha da çok seviyorum!

STİLİNLE FARK YARAT!
Dünya modasının duayeni Giorgio Armani, "Zarafet, göze batmak değil akılda kalmaktır!" demiş. Biz de insanların akıllarında yer edinmek istiyorsak, stilimizi yaratmaktaki en temel kuralları öğrenmeliyiz.
Sizin için stilinizi bulma ve kadınsı görünme konusunda size yardımcı olabileceğini düşündüğüm stil ikonlarının tüyolarını toparladım...

GRACE KELLY
* Uzun etekler giyin.
* Zarif aksesuvarlarla kombinizi tamamlayın: Uzun eldivenler, şapkalar, fularlar, yuvarlak küpeler.
* Hafif bir makyaj uygulayın: Porselen renginde bir cilt, tadında bir göz makyajı, dudağınızın renginde bir ruj.

AUDREY HEPBURN
* Bedenini iyi analiz et; güzel bulduğun, vurgu yapmak istediğin hatlarını keşfet.
* Tercihen siyah, beyaz, kırmızı ve kum tonlarında renkler seç.
* Günlük hayatta, belini tam saran diz boyu eteklerle siyah veya koyu kahve balıkçı yaka üstleri kombinle.
* Aksesuvar kullanmayı unutma: Şık bir çanta, uzun ipek saten eldivenler, pırlantalı takılar ve şapkalar.
* Az topuklu zarif ayakkabılar giy.

MARILYN MONROE
* Parlak dudaklar ve güzel gülüş, stil kurallarının en başında geliyor.
* Hatlarını vurgulayan elbiseler giy.
* Günlük hayatta abartısız giyin:
Bir süveter veya balıkçı yaka bir kazak, yüksek bel kalem etek ve erkek tişörtleri...
* Pürüzsüz kumaşlar ve sade tonlar seç.
* Stiletto ayakkabı giyin.

SOPHIA LOREN
* Şık görünmek için daima kaliteli ürün seç. Önce gardırobunda gerçekten neye ihtiyacın olduğuna karar ver ve ona göre alışveriş yap.
* Bir şeyin size yakıştığını düşünüyor ve kendinizi içinde güzel hissediyorsanız onu giymeye devam edin.
* Makul ölçüde dar kesim parçalar tercih edin.

BRIGITTE BARDOT
* Gardırobunuzda mutlaka her akşama uygun sizi çok güzel gösteren ve gözlerinizi ışıldatan tek parça bir elbiseniz olsun
* Yüksek topuk yerine sade topuksuz ayakkabı tercih edin
* Kendinizi güzel hissetmediğiniz ve aceleniz olduğu günlerde yüz hatlarınıza uygun bir şapka takın.

MONICA BELLUCCI
* Her zaman sadece vücudunuzun tek bir yerini vurgulayın: Eğer bacaklarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız dekoltenizi gizleyin.
* Tek renk, sade kesim ve dantelli parçalar giyin.
* Hatırlayın; bir kadının silahı, ışıldayan ruju ve salaş açık saçlarıdır.
* En ideal etek boyu hafif diz altı bitendir. Bu eteklerle hem kalçalarınızı hem de bacaklarınızı vurgulamış oluyorsunuz.

ANGELINA JOLIE
* Gece ve gündüz ilk tercihiniz daima siyah renkten yana olsun. Bu renk, sizi asil gösterecektir.
* Ruj yerine parlatıcı kullanın.
* Her zaman şık olmaya gayret gösterin. Diz boyu kalem etekler ve üstüne sade tek renk üstler tercih edin.
* Mümkün olduğunca kombinelerinizi bol aksesuvarlar ile tamamlayın


HOLLYWOOD GÜLÜŞÜ TÜYOLARI
Madem konumuz stil, o zaman stilimizin tamamlayıcı en önemli unsurlarından birine daha değinelim. O da gülüşümüz... Güzel bir gülüşe sahip olmak için bembeyaz ışıldayan dişler de şart. İnternette sizin için evde kolayca deneyebileceğiniz doğal beyazlatıcılar keşfettim.

1) Zerdeçal macunu
1 tatlı kaşığı zerdeçal ile aynı miktarda Hindistan cevizi ve 2-3 damla İngiliz nane yağını karıştırıp macun haline getirin. Bu karışımı kendi macununuz yerine kullanın... Diş minenizi korumayı ve 1-2 ton daha beyaz dişlere sahip olmanızı sağlarken nefesiniz de ferahlayacak.

2) Çay ağacı yağı
Yarım su bardağına kattığınız 5 damla çay ağacı yağı ile her fırçalama işleminden sonra ağzınızı çalkalayın. Eğer süreci biraz daha hızlandırmak istiyorsanız buna ek olarak haftada en fazla 1-2 bir damla yağ ile dişlerinizi temizleyin.

3) Çilek macunu
1 adet çileği ezin ve içine 1 tatlı kaşığı kadar bulabildiğiniz en ince kavrulmuş deniz tuzunu ilave edin. Bu karışımı diş fırçanıza sürüp dişlerinizi birkaç dakika fırçalayıp sonrasında iyice çalkalayıp temizleyin. Diş minenize zarar vermemek için bu işlemi lütfen sadece 2 haftada bir yapın.

4) Hindistan cevizi yağı
Dişlerinizi fırçalamadan önce Hindistan cevizi yağını dişlerinize sürüp 15-20 dakika yağını ağzınızda bekletin ve hemen sonra dişlerinizi normal macunla fırçalayın. Bu yöntemi haftada 2-3 kez tekrarlayın.

5) Muz kabuğu peelingi
Muzun kabuğunda diş taşını yok etmek ve ideal renk dişlere sahip olmanız için çok önemli maddeler bulunuyor. Kabuğun iç tarafını dişlerinizin üstünden geçirin ve öylece 5-7 dakika beklettikten sonra ağzınızı çalkalayın. Bu işlemi dilediğiniz kadar tekrarlayın. Tüm bu yöntemlerden habersiz ben senelerdir hep haftada 1 kaşık karbonatla dişlerimi doğal yoldan beyazlatmayı tercih ettim. Ve tabii ki 6 ayda bir dişçiye gittim. Diş ve ağız sağlığı önemli, siz de ihmal etmeyin!