Eliz Sakuçoğlu

ELİZ SAKUÇOĞLU

Tarihi 16 Temmuz 2016

Beyonce’nin izinde...

Sürprizlerin böylesine can kurban.
Beran, bir hayalimi daha gerçekleştirmek, birlikte yine bir ilk daha yaşamak adına bana uzun zamandır hayalini kurduğum, konserini izlemek için can attığım, kendime rol model aldığım Beyonce konseri için bilet alıp sürpriz yaptı. Ben de atladım ilk uçağa, onun sayesinde artık Türkiye ve Almanya'dan sonra üçüncü evim olan İsviçre'ye onun yanına gittim. Siz bu satırları okurken biz büyük ihtimalle yeni hobi edindiğimiz Gstaad'ın dağlarında tırmanıyor olacağız.
Ama gelelim şimdi konsere...
Bey... Hayranları ona öyle hitap ediyor. Tüm ışıltısı ve ihtişamı ile 'Limonata' albümünün en sert ritmleri ile yağmurlu Zürih'teki Letzi Stadyumu'nda herkese unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı. Göz dolduran güzelliği, nefes kesen sahne şovları, Whitney ve Mariah seviyesindeki vokalini kusursuz baştan çıkarıcı dans yeteneğiyle birleştiren ender kadın sanatçılarından biri olan Beyonce, bana konser bitiminde "Kadın dediğin böyle olmalı" dedirtti.
Kendi içinde, özel hayatında yaşadığı her şeye, tüm olumsuzluklara rağmen hayata küsmemiş, kendiyle son derece barışık, hayatla dalga geçercesine dimdik duran ve kendi hayatının başkahramanı olan bu kadına hayran kalmamak mümkün değil.
Bugünlerde hiçbir kadın şarkıcı, onun kadar etkili olmayı başaramadı. Tüm hücrelerinden özgüven fışkıran, bu duygunun bir insanda beden bulmuş halinin en güzel örneklerinden biri olan Beyonce, diğer sanatçılardan çok farklı bir duruşa ve milyonları kendine hayran bırakan bir kitleye sahip. 'Black Lives Matter' hareketine verdiği destek bir yana, 'Lemonade' albümünün hikayesinde başrol oynayan siyahi kadınların ve kız çocuklarının hayatlarını savunarak da Afro Amerikan kadınları arasında da büyük bir idol haline geldi.
Sahneye çıktığı ilk anda onu dinlemeye gelen yaklaşık 40 bin seyirciyi selamlaması da bir o kadar etkileyiciydi. Konsere ise şu sözlerle başladı: "Sen de benim gibi kim olduğunla ve nereden geldiğinle gurur duyuyorsan o zaman avazın çıktığı kadar 'I slay' diye bağır." Devamında şarkılar arasında kariyerinin bu geldiği noktadan tutun, kocası Jay-Z ile olan inişli çıkışlı beraberliği, annelik deneyimleri ve babasına olan hayranlığına kadar çok samimi açıklamalar yaparak bizi kendine yakın hissettirdi.
'Sorry' adlı şarkısına girmeden şu sözleri sarf etti:
"Sizin hiç canınız acıdı mı?
Çok değer verdiğiniz halde bunu görmezden gelip size bir hiçmiş gibi davranan biri oldu mu hayatınızda?
Kalbinizi hiç kimsenin daha önce acıtmadığı kadar acıtan oldu mu? 'Çok sevdim ama karşılığında çok sevilmedim' dediğiniz oldu mu?
Benim oldu, ona olan aşkım paramparça etti beni. Dibi gördüm, çok canım yandı ama bugün burada dimdik, hayatının kontrolünü kendi eline almış, son derece mutlu ve kendine inanan ve güvenen bir kadın olarak karşınızda duruyorum yine. Hiçkimsenin size bu şekilde davranmasına izin vermeyin. Sizler her biriniz çok değerlisiniz, bunu bilin ve hayatı böyle yaşayın!" Güç, özgürlük, feminizm, şiddet, ırkçılık, aşk ve ihtiras gibi başlıkları şarkılarına konu eden bu dev kadını sahnede izledikten sonra üzerinizde yarattığı etkiden, onun o büyüsünden uzunca bir süre kurtulamayacağınızı garanti ediyorum.
Umarım bir gün ülkemize gelir, siz de benim bu yazdıklarımı deneyimleme şansını yakalarsınız. Eminim bu konserden benim gibi kendine ders çıkaran birçok insan olmuştur, çünkü bize yaşattığı görsel şölenin ve sunduğu kulak ziyafetinin haricinde çok önemli hayata dair mesajlar da verdi.
Senin izindeyiz Beyonce!

LİMONUN GÜCÜ
Son zamanlarda İnstagram'da birçok mesaj alıyorum... "Pürüzsüz bir cilt için ne uyguluyorsunuz veya sivilceli ciltler için önerebileceğiniz bir ilaç var mı?" diye soruluyor.
Açıkçası herkesin cildi farklı. Birinde etki eden bir şey diğerinde etki etmeyebiliyor.
Ama yine de size bir tavsiye vermeden edemeyeceğim, ben uyguluyorum ve çok mutluyum.
1) Sivilcelerinizin üstüne kulak çubuğu yardımıyla limon suyu sürün; bunu günde 2-3 kez tekrarlayın... Ertesi güne nerdeyse yok olduğunu göreceksiniz.
2) Gün aşırı yatmadan önce limon ve bal maskesi yapın.... Limonu yarıya bölün ve bir yarıdan elde ettiğiniz limon suyunu yüzünüze sürün... 2-3 dakika sonra üstüne 1 çorba kaşığı kadar bal sürün ve toplamında bu maskeyi 15 dakika bekletin...
Hem sivilcelere karşı çok etkili hem de cildinizi yumuşatma özelliğine sahip.
Bu maskenin ardından eczanelerde diğer kremlere göre çok daha uygun fiyata satılan, 10-15 TL'ye kolayca bulabileceğiniz 'madecassol' diye bir krem var. Ben bu mucizevi kremi çok geç fark ettim ne yazık ki. Eğer sivilce izleriniz veya güneş lekeleriniz varsa bu kremi bir deneyin derim, sonuçta kaybedecek hiçbir şeyiniz yok.
Ayrıca çatlaklara karşı da çok iyi geldiği söyleniyor. Benim bu konuda maalesef bir tecrübem yok ama olur da siz bu yazımı okuyup uygulayıp bir sonuç görürseniz bunu benimle paylaşmayı ihtimal etmeyin lütfen. En az sizin kadar merak ediyorum çünkü etkisini :)