Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TURSAB) Başaran Ulusoy, Savarona yatı ile yakından ilgileniyor. Daha öncede geri alınması hususunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcılıkloğlu ile görüşmeler yapmıştı. Başkan Ulusoy, "Kamu veya TOBB kim Savarona'yı geri alırsa, biz işletmeye hazırız. Onu bir güzel sembol olarak koruruz. Yabancı Cumhurbaşkanlarının, Başbakanlarının misafir edilmesi mümkün olur.
Gelişmeleri takip etmekteyiz'' diyerek bir çağrıda bulundu.
Hikmet Çetin'in Afganistan raporu
Hikmet Çetin, uzun yıllar, NATO'nun Afganistan temsilciliğini yaptı.
Afganistan'da çözüme yakınlık olup olmadığını sordum. "Bu sorunun çözümünü önleyen temel yanılgı, terörizm ile teröristi karıştırmak.
Terörizm başka şeydir, terörist başka. Teröristi bitirmekle, terörizmi bitiremezsiniz. Eksilen teröristin yerine yenisi gelir. Taraflar arasında ancak görüşmeler yoluyla çözüm bulunabilir" karşılığını verdi.
Afganistan'da taraflar arasında, kim görüşmeyi yapacak? Görüşmeler nerede olacak sorularına çare aradıklarını belirten Hikmet Çetin, "Mayıs ayında Başkan Obama raporunu açıklayacak, bizde bir rapor hazırlıyoruz. Mayıs ayına kadar, sorunun çözümü yolunda ciddi adımların ne olacağı ortaya çıkar'' diyor. Gelişmeleri yakından takip eden Türk diplomatları, Afganistan'da 2011 yılı sonuna kadar ciddi bir çözüm bulunmasının şart olduğunu, Türkiye'nin ağırlığının meseleyi çözümde yarar sağlayacağını belirtiyor. Aksi takdirde, burası Vietnam gibi ABD ve koalisyon güçlerinin bir şey elde edemeden geri çekildikleri bir hezimet olabilir öngörüsünde bulunuyor.
Baba'nın evinde trafik
Baba'nın evinde trafik hızlandı.
Güniz Sokağı ziyaret edenler, 'Ne olacak bu Demokrat Parti'nin hali?' sorusuna cevap arıyor. Bir taraftan "Baba'ya dön" diyenler, diğer taraftan başka isimlerin Demirel tarafından desteklenmesini sağlamayı düşünenlerin, trafiği hızlandırdığı anlatılıyor.
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'da, Salı akşamı Süleyman Demirel ile görüştü. Özal, "DP'ye genel başkan adayı olması konusunda Demirel'in yolun açık olsun. En tabii hakkın, inşallah başarılı olursun" dediğini aktardı. Özal, yeni yılın başında adaylığını açıklayacağını söylerken, Tansu Çiller ile ilgili olarak, 'Çiller değerlendirme yapıyor, net cevabını herhalde yeni yıla kadar açıklar. Çiller aday olursa ben olmam' vurgusunda bulundu. Ahmet Özal, geçen haftada Başbakan Erdoğan ile Dolmabahçe'de bir görüşme yapmıştı. Bir teklif var mı? sorumuzu "Sayın Başbakan'a, DP Genel Başkan adayı olacağımı söyledim. Hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Kongreden sonraki duruma, o zaman bakarız'' diyerek karşıladı.
Bu arada, DP içindeki Çiller'ciler umutlarını kesmiyor. MKK üyesi Murat Koçak, "Çiller'i ikna edeceğiz. O gelirse DP canlanır, yoksa bir yere gidemeyiz. Başka partilere giden oylarımızı Çiller'den başkası döndüremez'' açıklamasını yaptı.
CHP bir 'Yıldız' kaybetti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir 'Yıldız' kaybetti. İletişim uzmanı ve yazar Doç. Dr. Nuran Yıldız, Kılıçdaroğlu'un ilk gelişinde vardı, şimdi CHP'nin yeni yönetim kadrosunda yok.
Kendisini tanıyanlar, Kılıçdaroğlu'nun çok ihtiyacı olduğu sırada önemli bir iletişim uzmanını kaybettiğini belirtiyor.
Nuran Hoca, neden CHP listesinden çıkarıldığını şöyle açıklıyor: "Siyaset hiç aklımda yokken sevgili dost Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetiyle PM'ye girmiştim. Bizde dostların çağırdığı yere giderken tereddüt olmaz. Siyasi duruşumu yıllardır ortaya koymaktan çekinmeyen biri olarak CHP yönetiminde olmaktan gurur duydum. Ama her iyi şeyin mutlaka bir faturası da oluyor. Ben CHP yönetiminde iken,bazıları 'Neden CHP'de daha iyi iletişim yok?" derken, kimi de Kemal Bey'e "Aman bu hocayı uzak tut" diye akıl veriyordu.