Adana'nın rüzgarı başkadır. Rüzgar eser, fakat ilginçtir ki insanı tam serinletmez...
Adana'nın rüzgarı da sıcaktır. Ancak bu sefer Adana'da başka rüzgar var.
Evet rüzgarı... 16 Nisan, Adana'nın geleceği için de milat olacak. Adana'nın kaderi değişecek.
Adana büyük sıçrayış için hazırlanıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
Adana yepyeni ufuklara açılmanın heyecanı içinde. Değerli Bakanlarımız Ömer Çelik ve Bülent Tüfenkci'nin koordinatörlüğünde, 16 büyük kuruluşun temsilcileri, işadamları, genç sanayici ve ticaret adamlarının, Adana'yı sıçratacak hamleleri görüşmek üzere gerçekleştirdikleri, vizyon toplantısında 16 Nisan heyecanı yüksekti.
Avrupa Bakanı Ömer Çelik harika bir konuşma yaptı. Avrupa'nın rezilliklerini, körelmiş vizyonunu örneklerle gündeme getirdi. Adeta Avrupa ülkelerine, 'Yeni Avrupa nasıl olmalı?' dersi verir gibiydi. Ömer Çelik'in, "Haritaya bakınız. Bir tarafta Avrupa, aşırı ırkçı sağın karanlıklarına doğru seyrediyor.
Bir tarafta Ortadoğu küresel güçlerin esareti altında. Müslüman dünya kan ve gözyaşı döküyor. Türkiye bir marka.
Geleceğe hazırlanıyor. 16 Nisan'dan sonra lider ülke Türkiyemiz'de Cumhur daha güçlenecek. Cumhuriyet daha güçlenecek. Güçlü millet kaderine el koyacak" sözleri dakikalarca alkışlandı.
Üreten Türkiye seferberliğinin başını çeken Gümrük ve Ticaret Bakanı, yaptığı konuşma ile bir retorik üstadı olduğunu gösterdi.
Toplantı sonrası Ankara ve İstanbul'dan gelen gazetecilerle Bakan Tüfenkci'yi buluşturan Türkiye İhracatçılar Meclisi Danışmanı Tamer ve Basın Müşaviri Burcu Aydemir'e teşekkür ediyorum.
Tüfenkci, 16 Nisan'ın Türk ekonomisinin ufkunu nasıl değiştireceğini ve Üreten Türkiye için hazırlanan reformları tek tek anlattı. Çok çalışan bir Bakan olarak tanıdığım Bülent Tüfenkci'nin üreticiyi ve tüketiciyi kuşatan ticaret reformlarını ayrı bir yazıda değerlendireceğim. Şimdi 16 Nisan Halk oylamasında Evet'lerle hızlanacak Türkiye için yaptığı açıklamaları özellkle dikkatlere sunmak istiyorum.
"Büyük Türkiye nasıl kurulacak" diye söze başlayan Bakan Bülent Tüfenkci, dikkati çeken vurgulamalar yaptı: "16 Nisan ekonomide büyük atılımlar yapmanın, yeni ufuklara yönelmenin köşe başlarının en önemlisi olacaktır. En büyük özelliği öngörülebilirliktir. Yerine duramayan, dinamik Türkiye ticaret ve sanayi dünyası, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle 5 yıllık periyodlarda yarını görecek. İstikrarı görecek. Korkmayacak, atak olacak. Bizler, bizlerden sonra gençler o ufuklara doğru koşacaktır.
Büyük Türkiye ticarette, sanayide koşanlarca kurulacaktır. Kurumlar ve bürokrasi, siyasi iktidara yetişmek zorundadır. Zamanında karar alınacak, hız kazanılacaktır."
SONUÇ: Avrupa Bakanı Ömer Çelik noktayı koydu: "Yerimizde sayamayız, olumsuz hava koşulları varsa aynı pilotun yaptığı gibi olumsuz hava koşullarından uzaklaşmak için yerimizde duramayız, daha da hızlanmak ve olumsuz hava koşullarının daha ötesine ulaşmak durumundayız. Türkiye yerinde sayan, Türkiye'yi siyasi krizlerle aşağı çeken, Türkiye'nin siyasi sistemi içerisinde fay kırıklarına, vesayet marketlerine, bir takım müdahale AVM'lerine tahammül etme lüksü yoktur. Şimdi Küresel rekabette bizi öne çıkaracak adımları hızla atmamız lazım..."