Tarihi 5 Eylül 2019

Merkez

MISIR, darbeci katillerin koltuğa oturduğu bir ülke... FETÖ'ye ardına kadar kapılarını açtı. İsrail de Türkiye'de yıllarca operasyon çekti... Türk askerini öldürenleri, PKK'yı MOSSAD'ın kurduğu kamplarda eğitiyor. Akdeniz'de Türk bayrağının dalgalandığının bile farkında olmayan CHP lideri Kemal Bey... Son konuşmasında "İktidara gelirsek Mısır ve İsrail'le hemen barışacağım" diyor. Onun vizyonu da bu. Kasetle gelen dijital çağda hala kaset doldurur. Normal. O CHP yıllarca Meclis'i türbanla, irtica tartışmalarıyla kilitleyip darbelerin ekmeğine yağ sürdü, dışarıya bakmamızı engelledi. Eski MİT'çi rahmetli Mahir Kaynak "Çevik Bir, baskı yaptı FETÖ Amerika'ya gitti. Kral ava giderken daha önceden bir takım gruplar, asilzadeler avı onun önüne doğru sürerler. Çevik Bir, av partisinde kralın önüne FETÖ'yü sürdü" diyordu. O kendini kral zannedenin önüne sürülen FETÖ'nün çektiği kaset CHP'yi dizayn etti. Bölgemizdeki savaşların perde arkasında petrol yollarını kontrol altına alma çabası var. Rahmetli Mahir Kaynak bir röportajında "Araplar bir tarafta, Avrupa bir tarafta, Amerika bir tarafta. Rusya ve Amerika şu an yakınlar birbirlerine. Sebebi:
Avrupa'nın güç odağı olmasını istemiyorlar. Biz 2. Dünya Savaşı sonrasındaki gibi iki kuvvet olarak dengede tutarız bölgeyi diyorlar.
Avrupa da buna karşılık onlarla mücadele ediyor" diyordu.
ABD İran'la gerilim yaşarken, Avrupa Tahran'ın yanında yer alıyor.
Şah döneminde Tahran Washington'a bağlıydı. Humeyni devrimi ile birlikte el değiştirip Avrupa'nın kontrolüne geçti. O İran şimdi ABD'nin karşısına dikilmeye hazırlanan Çin'in en büyük enerji lojistiğini yapıyor. O Çin de Avrupa'ya İpek yolunu kuruyor.
Amerika Avrupa'yı batırmak istiyor.
Avrupa da İpekyolu'na ve Çin'e kucak açarak "Acaba Pekin'in istilacı ekonomisiyle ABD batar mı" diye hayaller kuruyor. Dünyada kavga büyük. Ve biz, tam merkezindeyiz.
Mahir kaynak "Dünyadaki büyük meydan muharebesi Türkiye'de yapılacak. Ama bu muharebede sokaklarda savaş olmaz. Erdoğan'ı bitirirlerse iş biter" diyordu. Herkesin derdi Erdoğan'la... Hillary Clinton, Dışişleri Bakanıyken teşhisi koymuştu.
"Kontrol edilemiyor ve Türkiye trajik bir şekilde büyüyor" diyordu.
Onlara trajik gelen taraf, Türkiye'nin söz dinlememesi. Haliyle oyunları bozuluyor. Geçmişte Merkez'de istedikleri gibi at oynatıyorlardı.
Rahmetli Mahir Kaynak "Özal öldürüldü mü diye soruyorlar. Diyorum ki Özal ölünce ne oldu? Demirel cumhurbaşkanı oldu. DYP başkanını kaybetti. Kimsenin tanımadığı biri geldi. Operasyon bu olmasın?" diyordu.
Bu ülkede liderleri bile tayin ediyorlardı.
Ve istedikleri rotada bu toprakları kullanıyorlardı.
Ee artık bunlar yok. Onun için avla, kasetlerle, darbe girişimleriyle geldiler.
Erdoğan'ı indirmek, "Merkez"i ele geçirmek için. Kaynak'ın bir sözü daha vardı. "Esas kavga Türkiye üzerinde. Çünkü Türkiye bölgeyi kontrol eder. Halbuki Suriye'yi de alsalar, Türkiye'den geçer bütün petrol doğalgaz" diyordu.
Kemal Bey'e sorsan "Suriye'de ne işimiz var" der. Suriye ile sınırı olmayan herkes orada... Garabet...
CHP lideri en son "S-400'leri niye aldık? Bize Yunanistan mı saldıracak? diye soruyor. ABD karşıydı, İsrail de Mısır da... Avrupa da...
Bir de Kemal Bey... Sanırım dünyada tüm geçiş yollarının merkezinde olduğumuzu bilmiyor. Fransızlar, İngilizler, Amerikalılar binlerce km. öteden yüzlerce savaş gemisiyle Kıbrıs açıklarında dolanıyor. Yarın doğalgaz gerilimi doruğa çıkacak. Kemal Bey, Merkez'den çok uzaklaşmış... Onu kasetle getirenler, yerine Amerika'da birilerini hazırlıyor. Sanırım o da "İsrail'le barışacağım" diyerek, S-400'lere karşı çıkarak bir yerlere mesaj veriyor. Ne olabilir acaba? Ben bilmem... Merkez bilir!