İBB’ye ait tramvay ve İETT otobüsünün çarpışması sonucu 33 kişi yaralandı

İBB’nin tramvayı, İETT otobüsüne çarptı. Her iki araca da yeşil ışık yanması nedeniyle meydana gelen kazada, 33 yolcu yaralandı. Facia ucuz atlatıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2022 Güncelleme 06 Aralık 2022, 06:58
İBB’ye ait tramvay ve İETT otobüsünün çarpışması sonucu 33 kişi yaralandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Eyüpsultan'da sabah 09.15'te T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı hattındaki tramvay, Taksim-Cebeci seferini yapan 36T hatlı körüklü İETT otobüsüne körük kısmından hızlıca çarptı. Kaza nedeniyle tramvay raydan çıkarken, otobüs de yoldaki iki araca daha çarptı. Savaş alanını andıran kaza bölgesinde can pazarı yaşandı. Otobüsün körük kısmından ikiye ayrıldığı kazada şans eseri ölen olmazken, 33 kişinin yaralandığı açıklandı. Otobüste sıkışan bir vatandaşı kurtarmak için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcadı. Saatler süren çalışmaların ardından otobüs ile tramvay kaza yerinden kaldırıldı. Hastanede kazayı anlatan otobüs şoförü Ünal Koçkesen, "Normal güzergahımda gidiyordum. Yeşil ışıkta geçiyordum, tramvay otobüsün arka tarafından vurdu" ifadesini kullandı. Bülent Kahveci adlı esnaf kazanın sinyalizasyon arızası nedeniyle meydana geldiğini anlattı. "10 gündür bu ışıklarda problem vardı. Arabaya yeşil yanıyor, tramvaya yeşil yanıyor. İki, üç günde bir ışıkları tamire geliyorlar. Sinyal sistemi sürekli bozuluyor. Son 10 gündür çok daha bozuk" diyerek İBB'yi suçladı.

Sinyalizasyon ile ilgili iddiaların araştırıldığı açıklandı.



MUCİZE KURTULUŞ
Tramvayın çarpasıyla savrulan otobüsün çarptığı bir otoparka ait güvenlik kulübesi yıkıldı. Görevli Selahattin Şahin: Kulübede oturuyordum. Deprem oluyor zannettim. Çok korktum. Son anda kendimi dışarı attım.



Kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çok yönlü inceleme başlattı.



İncelemelerde, otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testi temiz çıktı. Tramvay sürücüsünün ise test işleminin sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN