Son dakika: Samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz cinayetinde flaş gelişme! Can Göktuğ Boz'un cezası belli oldu

Ataşehir’de hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcı ile katledilen Başak Cengiz hakkında devam eden davada flaş bir gelişme yaşandı. Duruşma başladıktan kısa bir süre sonra ise üst kuruldan gelen raporda sanık Can Göktuğ Boz’un cezai ehliyeti tam çıktı.Gelen son dakika haberine göre Boz'un cezası oldu. Mahkeme Boz'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2022, 12:34 Güncelleme 22 Nisan 2022, 15:41
Son dakika: Samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz cinayetinde flaş gelişme! Can Göktuğ Boz’un cezası belli oldu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i kaldırımda samuray kılıcıyla vahşice katlettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Can Göktuğ Boz'un yargılanmasına devam edildi.

DURUŞMA BAŞLADI, RAPOR GELDİ
İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya maktul Başak Cengiz'in ailesi ve taraf avukatları katılırken sanık Can Göktuğ Boz SEGBİS sistemiyle katıldı.

Duruşma başladıktan kısa bir süre sonra ise mahkeme başkanı Adli Tıp Üst Kurulu'ndan beklenen raporun geldiğini belirtti.

CEZAİ EHLİYETİ TAM ÇIKTI
Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu'ndan gelen raporda sanık Can Göktuğ Boz'un cezai ehliyetinin tam olduğunu bildirdildi.

Raporda sanığın cezai sorumluluğunda herhangi bir anormal duruma saptanmadığı, sanığın işlediği suçun sonuçlarını algılayamama ve farkında olamama konusunda herhangi bir tıbbi sıkıntıya rastlanmadığını aktarıldı.

CEZASI BELLİ OLDU
Başak Cengiz'i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen cezalarda takdiri indirim uygulamadı. Davanın üçüncü duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.