Arapsaçı ve ebegümecili pırasa kavurması | Zamansız lezzetler

Pirinci sıcak suda 20 dakika dinlendirip, süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine pirinç, ince halka şeklinde doğranmış pırasa, kıyılmış ebegümeci ve arapsaçı ekleyin. İşte Arapsaçı ve ebegümecili pırasa kavurması tarifinin detayları...

Pirinci sıcak suda 20 dakika dinlendirip, süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine pirinç, ince halka şeklinde doğranmış pırasa, kıyılmış ebegümeci ve arapsaçı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Karıştırarak otlar yumuşayana dek kavurun. Soğuduktan sonra servis yapın.

4 KİŞİLİK
1 demet arapsaçı (rezene)
1 demet ebegümeci (irmik otu)
4 adet pırasanın yeşil kısımları
1 çorba kaşığı pirinç
1 adet küçük boy soğan
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

ZAMANSIZ LEZZETLER / EMİNE TUNADAN

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.