Kefir nedir? Kefirin faydaları nelerdir?

İçerdiği yüksek oranda probiyotik ile ünlü kefir, ayran süt karışımı bir besindir. Ekşimsi tada sahip olan kefirin insan sağlığı üzerindeki faydaları saymakla bitmiyor. Peki kefir nasıl yapılır, nasıl mayalanır? Kefirin faydaları nelerdir?

Keçi ya da inek sütü fark etmeksizin özel bir maya mantarı ile mayalanması sonucu kefir elde edilir. Kilo yapmayan kefir zayıflamak isteyenlerin de ara öğünleri arasında sıkça yer alıyor. İşte kefirin yapılışı ve faydalarına dair bilgiler…
KEFİR NASIL YAPILIR? KEFİR NASIL MAYALANIR?
Bir litre süt içine yaklaşık ceviz büyüklüğünde bir kefir mayası eklenir. Bunu yaparken sütün ılık olmasına özel gösterilmelidir. 24 saat mayalanmasını bekledikten sonra yoğurt kıvamına gelen kefirin plastik bir süzgeç yardımıyla süzülmesi gerekir. Sadece bu kadar, daha sonrasında kefirinizi afiyetle tüketebilirsiniz.
KEFİN FAYDALARI NELERDİR?
-Probiyotik kaynağı olan kefir bağırsaklara dost bir besindir ve kabızlık üzerinde olumlu etkiye sahiptir.
-Sindirime yardımcı olan kefir, hazmı kolaylaştırır. Bu sayede şişkinlik sorunu yaşayanlar için de iyi gelir.
-Tok tutucu özelliği ile kilo vermek isteyenler için yardımcı bir besindir. Ayrıca kan şekerini de dengelediğinden abur cubur isteğini bastırır.


-Spor yapan kişilerin tüketilmesi için de önerilen kefir vücuda enerji sağlar. Yorgunluk ve halsizlik yaşayanların tercih etmesi gereken besinlerdendir.
-Bağışıklığı güçlendirmede etkisi büyük olan kefirin tüketilmesi vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı daha dayanıklı olunmasını sağlar.
-Bakterilere karşı savaş açan kefir mide ve bağırsak sorunlarına da iyi gelir.
-Çocuklarda kemiklerin sağlıklı gelişmesi için gerekli olan kalsiyum ve vitaminleri sağlar.
-Bağırsak sistemini düzenlediğinden kabızlık ya da ishal gibi durumlara karşı önleyicidir.
-Zihinsel faaliyetler ve görme yetileri üzerinde de olumlu etkileri vardır.
-Psikolojik olarak da faydalıdır, uykusuzluk ve depresyonun önüne geçer.
-Kanı temizler ve kansızlığa da iyi gelir.
-Kolesterolü dengeler ve yüksek tansiyon sorunu yaşayanlar için de iyi gelir.
KEFİRİN ZARARI VAR MIDIR?
Her şeyde olduğu gibi kefirin aşırı tüketilmesi de önerilmez. Özellikle şeker hastalarının kefir tüketiminden uzak durması gerekir. Süt ürünü olan kefirin taze tüketilmesine önem verilmesi, bozuk şüphesi durumunda kesinlikle içilmemesi gerekir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.