Fazla tuzlu yeme kanseri düşünme

Türk insanı normalden 3 kat daha fazla tuz tüketiyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ceyna Uysal, bu durumun kalp hastalıklarına, mide kanseri, osteoporoz, böbrek ve inme gibi hastalıklara davetiye çıkardığını belirtiyor. "Günlük beslenmede tuz alımının 9 gram azaltılması felçlerde yüzde 34, kalp krizlerinde yüzde 24'lük bir azalma sağlar" diyen Ceyna Uysal, şöyle devam ediyor: "Fazla miktarda alınan tuz idrarla kalsiyum atımını da artırır. Bu durum da osteoporoz ve kemiklerin kırılma riskini yükseltir. Yemeklerdeki tuz ihtiyacını nane, limon ve soğan kullanarak giderilebilirsiniz. Turşu, ketçap, hardal, zeytin, soya sosu, salata sosları gibi yiyeceklerin fazla tuz içerdiği için çok miktarda tercih etmeyin."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.