DOĞRU GIDA
Bir tür antioksidan olan alfa lipoik asitin yaşlanmayı azaltan etkileri olduğunu belirten uzmanlar, "Bu asit, vücutta glukozun zararını azaltıp yaşlanma sürecini uzatmaktadır" uyarısını yapıyor.
Yaşlanmayı geciktiren, alfa lipoik asit ise başta böbrek ve karaciğer olmak üzere sakatatlarda bolca bulunuyor.
İlerleyen yaşla birlikte kalp hastalıklarının da arttığını vurgulayan uzmanlar, bunu önlemek için de yine beslenmenin önemine dikkat çekiyor: "Soğuk ve taze sıkım zeytinyağı tüketmek, balık, keten tohumu ve koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi Omega-3 kaynaklarını tüketmek, yulaf, posalı tam tahıl ürünleri ile gerekli lif alımını karşılamak önemlidir. Öte yandan doymuş yağlar, trans yağ asitleri azaltılmalı, sofra şekeri kısıtlanmalı."
kırı şık ları yok edin
100 gram kivide 400 miligrama yakın C vitamini bulunmakta. Bağ dokusunu güçlendiren C vitaminini kividen yeterince karşılamak mümkün.
A vitamini zengini taze patates gençleşme etkili beslenme listesinde yer alacak gıdaların başında geliyor.
Serbest radikallere karşı önemli hücre koruyucu maddeler içeriyor.
Güneş ışınlarına karşı cildi korumaya yardımcıdır, yaşlanmayı geciktirir.
Potasyum cilt kurumalarının önüne geçer. Potasyum zengini muz cilt dostudur.
Cildi doldurur, gerginleştirir.
En iyi antioksidan olan E vitamini hücreye zarar veren serbest radikallere karşı savaşır. Avakodo bir E vitamini deposudur. Yüksek seviyede E vitamini barındıran diğer meyve ise böğürtlendir.
B vitamini bağ dokusunun sıkılığını destekliyor. Patlıcan da A vitamini yönünden zengin bir gıdadır aynı zaman da sakinleştirici etkisi vardır.
İçerdiği lutein, zea-xantin ve beta-karoten gibi antioksidanlar sayesinde vücutta bulunan serbest radikallerin zararlı etkilerini yok eder, yaşlanmayı geciktirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
A, C, E vitaminlerini ve diğer vitaminler bakımından, ayrıca demir, bakır, potasyum ve kalsiyum mineralleri açısından oldukça zengindir.
HER YAŞTA AYRI SIKINTI
Cilt sağlığı insan hayatında büyük önem taşıyor. Yaşlanma süreci ise 20'li yaşlarda başlıyor. 30'lardan itibaren yüz-boyun, 40'lardan sonra da el-ayaklarda kendini belli eder. Bu noktada besinler devreye girer. Eğer ihtiyacınız olan besinleri tüketirseniz yaşlanmayı da geciktirirsiniz.
GENÇ KALMANIN BESLENME SIRLARI