Bütün vücuda kokulu şifa!

Ciddi hastalıklarla savaşırken, doğru besinlerden yardım almak gerekiyor. Uzmanlar, kokusu ile ünlü sarımsağın, birçok derde deva olduğunu belirtiyor

Neden olduğu ağız kokusu nedeniyle çok fazla tercih edilmeyen sarımsak, sağlığa faydaları ile ön plana çıkıyor. Vücut sağlığında birçok derde derman oluyor. Sarımsağın kanser gibi ciddi rahatsızlıkların yanı sıra soğuk algınlığına da iyi geldiğini aktaran uzmanlar, faydalarını şöyle sıralıyor...
Kalp-damar sağlığı:
Sarımsakta bulunan sülfür, serbest radikallerin tahrip edici etkilerine karşı damarları korur. Ayrıca pıhtılaşmayı önleyen alojene içerir. Alojene, kanda bulunan bazı hücrelerin yapışkan hale gelmesini önler ve damar içinde topaklanma riskini düşürür.
Tansiyon:
Sarımsağa kokusunu veren alliin adlı bileşen, damarların daralmasına ve dolayısıyla kan basıncının yükselmesine neden olan peptid hormonunu baskılar. Ayrıca kan inceltici özelliği ile kan dolaşımını kolaylaştırarak tansiyonun normal seviyelerde kalmasına yardımcı olur.
Anti Bakteriyel:
Sarımsak tek başına bakterilerden kurtulmayı sağlamasa da vücudun bakterilere verdiği tepkiyi güçlendirir, korunma mekanizmasına destek olur.
Kanser: Çeşitli
araştırmalarda, düzenli olarak çiğ veya az pişmiş sarımsak tüketmenin kolon ve mide kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerine yakalanma riskini yüzde 30 oranında azalttığı belirlenmiştir.
Nezle:
Nezlenin yaygın olduğu kış aylarında sarımsak tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve üst solunum yolunu etkileyen bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırabilirsiniz. Ayrıca nezle olduğunuzda sarımsak yiyerek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.
İLTİHAPLARA BİREBİR
*
Selenyum bakımından zengindir.
* Bağırsak parazitlerini temizler.
* Mantar tedavisine yardımcı olur.
* İyi kolesterolü yükseltir.
* Kalp krizi riskini azaltır.
* Kulak iltihaplanmasına iyi gelir.
* Boğaz kaşıntısını alır.
* Kilo kontrolüne yardımcı olur.
* Mide gazına iyi gelir.t Sindirime yardımcıdır.
* Cilt yaralarında kullanılır.
DAMARLARI TEMİZLEYİN!
Malzemeler: 8 limon 4 litre su 4-5 cm zencefil 8 diş sarımsak
Hazırlanışı: Limonları parçalar haline ayırın. Zencefil ve sarımsağı soyun ve blendırdan geçirin. Karışımı bir tencereye koyun. Üzerine suyu dökün. kaynatın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Karışım soğuyunca süzün. Aç karnına yemeklerden iki saat önce her gün için.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.