Mideni acıtma

Ramazan'da kızartma, acı, ekşi ve baharatlı gıdalar, mideyi yakıyor Mide duvarındaki çatlak ve yaralar, gastrit ile ülsere dönüşüyor...

Sağlıklı bir Ramazan geçirmek istiyorsanız, beslenmenize dikkat etmelisiniz. Prof. Dr. Ziya Mocan, sahurda yumurta, ceviz, et, süt ve yoğurt gibi protein ağırlıklı gıdaların tüketilmesini önerdi. Kızartma ve şeker yükleyici yemeklerden kaçınılmasını isteyen Prof. Dr. Mocan, şu tavsiyelerde bulundu: "Acı baharatlı, ekşi yiyeceklerden uzak durun. İçi asit dolmuş mide sizden yiyecek beklerken, siz ikinci bir asit kaynağı yıpratıcı yiyecekler gönderirseniz, mide duvarını yaralayacak gıdaları tüketirseniz, bu mide duvarında birkaç gün sonra bir sürü yaralar ve çatlaklar açılır. Hiç mide şikayeti olmayanlar bile ülserle karşı karşıya gelebilir. Bu zararlı gıdaları boş değil tok mideyle yemek gerekir."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.