Aşure yemek kanserden korur

Muharrem ayı vesilesiyle yapılan aşurenin sağlık açısından da bir çok faydası ortaya çıktı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Baş Diyetisyeni Sunay Kütük, tamamen bitkisel kaynaklı protein içeriğine sahip aşurenin emziren annelerin sütünün artmasını sağladığını ve aşurenin kendi içeriğinde bulunan malzemelerin yanı sıra üzerini süslemekte kullandığımız portakal, nar gibi meyvelerde C vitamini ve antioksidanları içerdiği için kanser önleyici etkiye olduğunu kaydetti.

SAKİNLEŞTİRİR
Kütük, "Aşurenin içinde bulunan buğday, zihin yorgunluğu ve sakinleştirir, aynı zamanda bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.