
Kiev'de Rus saldırısı: 4 ölü 20 yaralı
Rus ordusunun Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği yoğun saldırılarda en az 4 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ölenlerin acil servis çalışanları olduğunu ve saldırılarda 400'den fazla İHA ile 40'tan fazla füze kullanıldığını belirtti.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları artarak devam ediyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgeleri, sabah erken saatlerden itibaren yoğun saldırıların hedefi oldu. Saldırılar sonucunda can kayıpları ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkent Kiev'e düzenlenen Rus saldırılarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 49 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Zelenskiy, hayatını kaybedenlerin tamamının Ukrayna Devlet Acil Servisi çalışanları olduğunu belirterek, bu durumun ülkenin acil müdahale kapasitesini olumsuz etkilediğini vurguladı.
Devlet Başkanı Zelenskiy ayrıca, ülke genelindeki saldırılarda 400'den fazla insansız hava aracı (İHA) ve 40'tan fazla füzenin kullanıldığını ifade etti. Yaralı sayısının artabileceği yönünde de uyarıda bulundu.
Kiev'in yanı sıra hava saldırılarının hedefinde olan Ternopil bölgesinde de 11 kişi yaralandı. Bu bölgede çok sayıda konut ve okulun yanı sıra bir devlet kurumunun da hasar gördüğü bilgisi verildi. Lutsk kentinde ise 15 İHA ve 6 füze ile gerçekleştirilen saldırılarda 5 kişinin yaralandığı bildirildi.
Ukrayna genelinde saldırıların devam ettiği ve sivil kayıpların artmasından endişe edildiği belirtildi.









