2021 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları listesine "atv" damgası: Dizi ihracatında birinci!

2022 yılı dış ticaret rakamlarının açıklandığı programa katılarak konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Türkiye ABD'den sonra dizi ihracatında ikinci sıradadır. Dizi ve film ihracatımızın bu yıl 1,5 milyar doları aşarak tüm dünyada 1,5 milyar izleyiciye ulaşmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. İhracat alanında listesinin tepesinde 'atv' yer aldı. Türk dizi ve filmlerinin değerledirildiği “2021 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları” listesinde, atv gerçekleştirdiği dizi ihracatlarıyla eğlence kategorisinde adını zirveye yazdırdı.

Giriş Tarihi 02 Ocak 2023, 12:11 Güncelleme 02 Ocak 2023, 13:54
2021 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları listesine atv damgası: Dizi ihracatında birinci!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı dış ticaret rakamlarının açıklandığı programa katıldı.

"Küresel olumsuzluklara rağmen 2022 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 12,9 oranında artışla 254,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir." diyen Erdoğan, son yılda Türkiye'nin ihracatının 7 kat arttığını vurguladı.

DÜNYADA İKİNCİ SIRADAYIZ
Dizi ihracatında Türkiye'nin yakaladığı ivmeye dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Bugün Türkiye ABD'den sonra dizi ihracatında ikinci sıradadır." dedi.

Erdoğan, "Dizi ve film ihracatımızın bu yıl 1,5 milyar doları aşarak tüm dünyada 1,5 milyar izleyiciye ulaşmasını hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

ATV BİRİNCİ OLDU
2021 ihracat şampiyonları değerlendirmesinde atv, performansıyla zirveye yerleşti.

Hizmet İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği, 2021 yılı ihracat şampiyonları değerlendirmesi sonucunda eğlence kategorisinde atv birinci oldu.

Türk dizi içeriklerinde çıtayı yükselten ve geçtiğimiz yıllarda en çok ihracat yapan şirketler arasında yer alan atv, bu yıl rekorlarına bir yenisini daha ekledi ve bir numaralı ihracatçı oldu.

Hizmet sektörünün ihracattaki ilk ve tek temsilcisi olan Hizmet İhracatçıları Birliği olarak ev sahipliği yaptığı etkinlikte, 2021 yılı bazında on yedi kategoride ilk üçe giren 51 firmaya ödül verildi.

atv, ihracatta liderliği ele geçirerek eşsiz başarısını bir kez daha ortaya koydu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN