Kuruluş Osman nefes kesti! Osman Bey, Moğol komutanı Samagar’ın cezasını böyle kesti

Başrolünde Burak Özçivit’in yer aldığı ‘Kuruluş Osman’ın büyük bir ilgiyle izlenen 110. Bölümünde; Osman Bey, Moğol Komutanı Samagar’ın ok darbesiyle yaralanan Sultan Mesud’un tedavisini yaptırdı ve Samagar’ı tuzağa düşürerek cezasını tek bir kılıç darbesiyle kesti. İşte ATV’nin sevilen dizisi Kuruluş Osman’ın çok konuşulan o sahnesi...

Giriş Tarihi 28 Aralık 2022, 23:35 Güncelleme 29 Aralık 2022, 00:03
Kuruluş Osman nefes kesti! Osman Bey, Moğol komutanı Samagar’ın cezasını böyle kesti

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman'ın 110. bölümünde; Osman Bey ve Alpleri, Samagar'ın okuyla yaralanan Sultan Mesud'un tedavisini yaptırmak üzere mağaraya çekildiler.

Sultan Mesud'un kendisine gelmesiyle Osman Bey, Sultan'ı Şeyh Edebalı'nın dergahına gönderdi.

Osman Bey, Turgut Bey'le anlaşma yaparak Sultan Mesud'un yerini bildiğini onun üzerinden İsmihan Sultan'a söyleterek Samagar ve Moğolları tuzağa çekti.

İsmihan Sultan'dan gelen bilgiyle Osman Bey'i tuzağa düşürdüğüne inanan Moğol Komutanı Samagar karşısında bir anda Osman Bey ve Alplerini görünce şok oldu.

Samagar'ın "Seni öldürmeden bir yere gitmeyeceğim! Artık oyunların sonuna geldik!" sözlerine karşılık Osman Bey, "Siz oyunlar kuracaksınız! Biz de tuzaklarınıza düşeceğiz ha! Gayrı oyunu kuran da bozan da biziz!" şeklinde karşılık verdi.

Alpler, Moğol Nökerlerini biçerken Samagar'ı yakalayan Osman Bey "Ben cihana hakimiyet kuracak bir devletin, tohumlarını ekip kanımla büyütenim! Öldürdüğüm zalimlere söyle… Ben zalimin kâbusu, mazlumun koruyucusu Osman Bey'im!" dedi, Samagar'ı infaz ederek cezasını kesti.

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman'ın 110. bölümü seyirciden yoğun ilgi görürken, sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında yer aldı.