Dijital kıyamet! Instagram, WhatsApp ve Facebook Messenger'a erişim sorunu...

Son dakika haberleri... Milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal ağlarda erişim problemi yaşandı. Instagram, WhatsApp ve Facebook Messenger'a erişim sağlanamazken şirketten konuya ilişkin resmi bir açıklama geldi.

Giriş Tarihi 19 Mart 2021, 21:18 Güncelleme 19 Mart 2021, 21:27
Dijital kıyamet! Instagram, WhatsApp ve Facebook Messenger’a erişim sorunu...

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal ağlarda erişim problemi yaşandı. Instagram, WhatsApp ve Facebook Messenger'a erişim sağlanamıyor.

HATA MESAJLARI
Kullanıcılar söz konusu platformlara erişmek istediklerinde hata mesajlarıyla karşılaşıyor. Instagram'ın ana sayfasında yer alan "Server Hatası" mesajı, sorunun veri merkezleriyle ilgili olduğunu ortaya koyuyor.

SEBEBİ FACEBOOK'UN VERİ MERKEZLERİNDEKİ BİR PROBLEM OLABİLİR
Uzmanlar, erişim probleminden etkilenen platformların hepsinin Facebook şirketine ait olması sebebiyle, erişim sorununun Facebook'un veri merkezlerindeki bir problem nedeniyle ortaya çıkmış olabileceğini belirtiyor.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ
Şirket tarafından ise söz konusu probleme ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Tüm dünyadan kullanıcılar, konuyla ilgili Twitter üzerinden binlerce paylaşım yaptı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter'dan, WhatsApp ve Instagram trafiklerinde yaşanan kesintilere ilişkin açıklama yaptı.

USOM'un raporuna göre, WhatsApp ve Instagram trafiklerinde yaşanan kesintilerin global çapta ve yurt dışı kaynaklı olduğunu belirten Sayan, "Yerli uygulamalarımız olan Yaay ve BİP uygulamalarımızda herhangi bir hizmet kesintisi bulunmamaktadır. Yerli ve milli servisleri destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN