Yeni sistemde artık ona gerek yok! WhatsApp'ı artık bu şekilde kullanacaksınız! WhatsApp kullananlar...

Yeni sistemde artık ona gerek yok! WhatsApp'ı artık bu şekilde kullanacaksınız! WhatsApp'ın çoklu cihaz özelliği için artık çok kısa bir süre kalmış olabileceğini gözler önüne seriyor. WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı bu özellik, uygulamadaki mevcut çoklu cihaz özelliğinden biraz farklı. Kullanıcılar şu an için, WhatsApp hesaplarını ana cihazlarında aktif bir internet bağlantısı olduğu takdirde farklı bir cihazda kullanabiliyorlar.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2021, 08:27 Güncelleme 06 Ocak 2021, 08:27
Yeni sistemde artık ona gerek yok! WhatsApp’ı artık bu şekilde kullanacaksınız! WhatsApp kullananlar...

İÇİNDEKİLER

WhatsApp'ı artık bu şekilde kullanacaksınız! Yeni sistemde internete gerek yok! WhatsApp, bu senenin ilk Android beta versiyonunda şirketin senelerdir üzerinde çalıştığı çoklu makine yardımını yine gündeme getirdi. WhatsApp Web üzerinden denenen özellik, WhatsApp'ı aynı anda değişik aygıtlarda kullanmayı amaçlıyor. Yeni sistemde ise ana cihazda internet olması gerekmeyecek. Kullanıcılar, ana cihazda tanımladıkları diğer cihazlarda da WhatsApp deneyimini sınırsız bir şekilde yaşayabilecekler. WhatsApp'ın son beta sürümündeki geliştirmeler, çoklu cihaz desteğinin öncelikle WhatsApp Web üzerinden test edilebileceğini ortaya koyuyor. Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...

Yeni sistemde ise ana cihazda internet olması gerekmeyecek. Kullanıcılar, ana cihazda tanımladıkları diğer cihazlarda da WhatsApp deneyimini sınırsız bir şekilde yaşayabilecekler.

WhatsApp'ın son beta sürümündeki geliştirmeler, çoklu cihaz desteğinin öncelikle WhatsApp Web üzerinden test edilebileceğini ortaya koyuyor.

WABetaInfo tarafından keşfedilen yeniliklere göre geliştirici ekip, çoklu cihaz desteğinin olduğu sayfaya özel bir WhatsApp Web bağlantısı ekleyecek. Böylelikle çoklu cihaz desteğinin yeni hali, beta sürüm kullanıcıları tarafından test edilebilecek.

BAZI MODELLERE DESTEK VERMEYECEK

2020'nin sona ermesi ile bazı akıllı telefonlara verdiği desteğe son verdi. Whatsapp güncellediği destek sayfasında iOS 9'un altındaki sürümlere sahip iPhone kullanıcılarının artık Whatsapp'ı kullanamayacağını duyurdu.

Başka bir deyişle iOS 9 ve üstü sürüme sahip olan kullanıcılar Whatsapp kullanmaya devam edebilecek.

2021'den itibaren iOS9'dan daha eski sürümlere sahipseniz, akıllı telefonlarınızda Whatsapp çalışmayacak.

Ancak kullanıcılar, iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6 gibi telefon modellerine iOS 9 güncellemesini yaparlarsa Whatsapp'ı kullanmaya devam edebilecekler.

iPhone 4S ve öncesi telefonlar ise iOS9 desteğine sahip olmadığı için Whatsapp kullanımından mahrum kalacak.

WhatsApp'ın 2021 yılı itibariyle desteği keseceği Android telefonlar ise şöyle:

HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr ve Samsung Galaxy S2.

Facebook'a bağlı olan WhatsApp'a göre, 2021'den itibaren yukarıda saydığımız sürümlerden daha eski sürümlere sahipseniz, akıllı telefonlarınızda WhatsApp çalışmayacak. SSS destek sayfasında WhatsApp, önümüzdeki yıldan itibaren WhatsApp'ın çeşitli Apple veya Android telefonlarda çalışmayacağını bildirmiş oldu.

Bu kararın ardında ise mobil uygulamaların güvenlik sebebiyle sürekli güncel tutulması gerektiği yatıyor. Uygulamalar veri ihlallerinden kullanıcıları korumak adına güvenlik yamaları ile güncelleniyor.

Eski model telefonlarda ise bu güncellemeler aksıyor. Bu nedenle uygulamalar güvenlik güncellemesi alamayacak telefonlarda tabiri caizse 'uygulamanın kullanılması engelleniyor

HATSAPP'A ÜÇ YENİ ÖZELLİK BİRDEN GELMİŞTİ

KARE KOD İLE ARKADAŞ EKLEME

WhatsApp'ta yakında QR kod ile kişi eklenebilecek. Bu özellik sayesinde QR kodlar, kullanıcıların telefon numaralarının kaydedilme ihtiyacını ortadan kaldıracak. Çünkü WhatsApp, bu kodlar sayesinde kişilerinize yeni birini otomatik olarak ekleyecek.

KONFERANS ÖZELLİĞİNDE İYİLEŞTİRME

Son dönemde en çok kullanılan özelliklerin başında gelen konferans özelliğinde de iyileştirmeye gidiliyor. WhatsApp'ta 8 kişinin aynı anda video konferans yapabilmesinin önünü açtı. Bu özellik üzerinde çalışmalarını sürdüren geliştiriciler, artık istenilen kullanıcının ekranını büyütmenize imkan tanıyacak.

HAREKETLİ ÇIKARTMALAR

WhatsApp'ın Android beta sürümünde hareketli çıkartmalar özelliğinin göründüğünden bahsetmiştik. WhatsApp'ın açıklamalarına göre bu özellik artık hazır ve aktif edileceği günü bekliyor. Bir sohbet esnasında hareketli çıkartmalar gönderebileceğiniz bu özellik, WhatsApp deneyiminize önemli bir yenilik kazandırmış olacak.