Cepler suya girdi

Mobil Dünya Kongresi akıllı telefonların yarışına sahne oluyor Firmalar suyun içinde de çalışan cep telefonlarını ilk kez tanıttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Şubat 2012 Güncelleme 29 Şubat 2012, 01:57
Cepler suya girdi

İÇİNDEKİLER

Mobil Dünya Kongresi ve Mobil İletişim Fuarı'ndaki teknoloji yarışı devam ediyor. Fuarda özellikle akıllı telefonların rekabeti ise tam gaz sürüyor. Firmalar gerek telefonların özellikleri, gerekse yazılımlarla öne çıkmaya çalışıyor. Fuarda dikkat çeken bir başka yenilik ise telefon ve tabletlerin suda ıslanmayan modellerinin üretilmesi. Bu konuda Japon Fujitsu'nun FO7D modeli öne çıktı. Toz ve su geçirmeyen telefon 1.5 metre derinlikte 30 dakika çalışıyor. Sony ise fuarda Xperia P'yi görücüye çıkardı. Sony'nin yeni modeli 4 inç büyük ekranıyla dikkat çekiyor. Samsung'un cep telefonu ile tablet bilgisayarı tek bir cihazda birleştirdiği Galaxy Note 10.1 ise daha da büyüyen ekranıyla ilgi görüyor. Ekran 5.3'den 10 inçe çıktı.

TÜRKİYE GURURUMUZ
Vodafone Avrupa CEO'su Michel Combes, Serpil Timuray'ın öncülüğünde Vodafone Türkiye'nin gelişiminden ve dönüşümünden gurur duyduklarını söyledi. Combes, "Bu başarıda Vodafone Türkiye'nin geliştirdiği uygulamaların payı büyük. Özellikle Oksijen'in geliştirdiği önemli ürünleri bugün Barcelona'da sergiliyoruz. Türkiye, Vodafone Group'a katkıyı sürdürecek" dedi.

AKILLI TELEFON YAYILIYOR
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt ise, ''2011 yılı sonu itibarıyla, Türkiye'de akıllı telefon kullanıcısının yüzde 10 barajını yeni geçtiğini'' söyledi. Öğüt, Türkiye'de akıllı telefon kullanımının azlığının sebebi olarak yüksek vergileri gösterdi.

MOBİL ÖDEME ÖRNEK OLDU
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, mobil ödeme sistemlerinde iki yılda yaptıkları uygulamalarla, dünyada örnek gösterilir hale geldiklerini ve 2.5 milyon aboneye ulaştıklarını, bunu 5 milyona çıkaracaklarını söyledi. Dünya Mobil Kongresi'ne katılan Ciliv, mobil ödeme platformlarının Türkiye'de 40 bin, yurt dışında 300 bin temassız ödeme noktası bulunduğuna işaret etti. Ciliv, "Biz Türkiye dışındaki operatörlerde de bu sistemi kurmaya hazırız. Bunun için ekibimizi oluşturuyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Diğer operatörler de bunu kullanmak istiyor" dedi.