Galatasaray'da KAOS bitmiyor! Cengiz "seçim iptal" dedi Divan dinlemedi

Galatasaray'da resmen iç savaş çıktı... Başkan Mustafa Cengiz’in pandemi ve 17 Mayıs’a kadar sürecek sokağa çıkma yasağını öne sürerek seçimi iptal etmesi ortalığı karıştırdı. Divan Kurulu dün “Yönetim gerekçe göstermeden seçimi iptal edemez” diyerek adayların listelerini kabul etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2021 Güncelleme 08 Mayıs 2021, 06:59
Galatasaray’da KAOS bitmiyor! Cengiz seçim iptal dedi Divan dinlemedi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da resmen iç savaş çıktı... Başkan Mustafa Cengiz'in pandemi ve 17 Mayıs'a kadar sürecek sokağa çıkma yasağını öne sürerek seçimi iptal etmesi ortalığı karıştırdı.

Divan Kurulu dün "Yönetim gerekçe göstermeden seçimi iptal edemez" diyerek adayların listelerini kabul etti.

4 ADAY DA LİSTELERİNİ TESLİM ETTİ


Burak Elmas, Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu ve Işın Çelebi dün Divan Kurulu'na giderek adaylık başvurularını yapıp listelerini teslim etti. Ancak yönetimden sert bir açıklama geldi.

DİVAN KURULU SÜRECİ İŞLETİYOR!


Yönetimin
"İptal" kararını Divan Kurulu'nun tanımayıp seçim sürecini işlettiğini öne süren yönetim "Divan Kurulu'nun görevi bellidir. İptal kararı yokmuş gibi davranamazlar" denildi.

YENİ TEDBİRLERE GÖRE BELLİ OLACAK
Seçim
süreci için yönetimin alacağı yeni kararın beklenmesi gerektiği vurgulanırken, "17 Mayıs'ta açıklanacak yeni idari tedbirlere göre yeni seçim tarihi belirlenecektir" ifadesi kullanıldı.

EŞREF HAMAMCIOĞLU: TAMAMEN KEYFİ KARAR
Galatasaray başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, seçimin iptal kararıyla ilgili olarak, "Bu keyfi bir karardır. Zaten yönetim kurulu üyelerinin istifa ederek gösterdikleri tepki de bunun en güzel göstergesidir" dedi.