Lille, Burak Yılmaz ile şampiyonluğa koşuyor! İki gol attı

Fransa Ligue 1'in 36. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren lider Lille, Kuzey derbisinde Lens'e konuk oldu. Konuk ekip henüz maçında başında penaltı kazandı. Milli futbolcumuz Burak Yılmaz, penaltıdan attığı golle 4. dakikada Lille'i 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Burak, 39'da ise attığı harika golle skoru 2-0'a taşıdı. İkinci yarıda Lille, Jonathan David ile farkı üçe çıkardı. Karşılaşmayı 3-0 galip bitiren Lille, bitime 2 hafta kala puanını 79'a çıkardı. En yakın rakibi PSG'nin 1 maçı eksik 75 puanı bulunuyor. Burak Yılmaz, bu sezon Fransa Ligue 1'de attığı 15 golle 35 yaş üstü futbolcular arasında İtalya Serie A'da gol kralı olan Cristiano Ronaldo ile yarışıyor. Yılmaz'ın ikinci golünün ardından Fransız spiker gözyaşlarına hakim olamadı.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2021, 08:37 Güncelleme 08 Mayıs 2021, 09:04
Lille, Burak Yılmaz ile şampiyonluğa koşuyor! İki gol attı

İÇİNDEKİLER

Fransa Ligue 1'in 36. haftasında PSG'nin önünde şampiyonluk mücadelesi veren lider Lille, Kuzey Derbisinde Lens'e konuk oldu.

Fransa Ligue 1'in 36. haftasında güçlü rakibi PSG'nin önünde şampiyonluk mücadelesi veren lider Lille, Kuzey Derbisinde Lens'e konuk oldu.





Konuk ekip henüz maçın başında penaltı kazandı.

Milli futbolcumuz Burak Yılmaz, penaltıdan attığı golle 4. dakikada Lille'i 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Burak, 40'ta ise attığı harika golle skoru 2-0'a taşıdı.

Lille, ikinci yarıda 60'ta Jonathan David ile farkı 3'e çıkardı. Karşılaşmayı 3-0 galip bitiren Lille, bitime 2 hafta puanını 79'a çıkardı.

En yakın rakibi PSG'nin 1 maçı eksik 75 puanı bulunuyor. Lens'te Clement Mechelin 29 ve 35'te gördüğü iki sarı kart sonucunda kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İLK 11'LER

Lens: Leca, Bade, Clauss, Michelin, Fortes, Gradit, Fofana, Kakuta, Cahuzac, Doucoure, Ganago.

Lille: Maignan, Zeki Çelik, Botman, Fonte, Reinildo, Bamba, Xeka, Araujo, Soumare, David, Burak Yılmaz.

17 GOL 5 ASİST!

Milli golcümüz Burak Yılmaz, bu sezon Lille formasıyla Fransa Ligue 1'de 26 maçta 15 gol ve 5 asist yaparken toplamda ise 35 maçta 17 gol kaydetti.

TEK RAKİBİ RONALDO!

OPTA verilerine göre bu sezon Avrupa'nın beş büyük liginde mücadele eden 35+ yaşındaki oyuncular arasında Burak Yılmaz'dan (15) daha fazla gol atan tek isim Cristiano Ronaldo.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN