4 nala zirve

İlk 45 dakikada Vleminckx (pen) ve Yasin'in gollerine Fernandes ile yanıt verebilen Bilic'in ekibi ikinci yarıda silindir gibiydi... Gökhan, Escude ve Almeida ile coşan Beşiktaş ligin puan kaybetmeyen tek takımı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2013 Güncelleme 27 Ağustos 2013, 02:30
4 nala zirve

İÇİNDEKİLER

Kartal silindir gibi!.. Sezona 2-0'lık Trabzonspor galibiyeti ile başlayan Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor'u da deplasmanda 4-2 yenerek ikide iki yaptı. Siyah-Beyazlılar böylece ligde 144 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu. Maça tukuk başlayan Beşiktaş 11. dakikada kalesinde golü gördü. Hutchinson'ın Yasin'i düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Vleminckx ağlara yolladı: 1-0. Fakat Beşiktaş'ın bu gole yanıtı gecikmedi. 23. dakikada savunmanın büyük hatasını affetmeyen Fernandes skoru 1-1'e getirdi. İlk yarının bitimine 4 dakika kala Yasin'in şık golüyle Erciyes birkez daha öne geçti: 2-1. Soyunma odasına yenik giren Beşiktaş ikinci devrede fırtına gibi esti. 51. dakikada Gökhan Töre ceza sahasının dışından şık bir plaseyle ağları buldu ve yeniden maça denge getirdi: 2-2. 65. dakikada Fernandes'in kullandığı etkili serbest vuruşta Escude güzel bir kafa vuruşuyla Beşiktaş maçta ilk kez öne geçti: 2-3. Bu golle iyice morallenen Siyah-Beyazlılar oyunu iyi soğutarak skoru korudu. 88. dakikada mükemmel paslaşmalar sonrasında Almeida'nın plasesiyle Beşiktaş gol perdesini kapattı: 2-4.

TROMSÖ SENDROMU!
Hafta arasında Tromsö önünde şok bir yenilgi yaşayan Beşiktaş maçın başında bu skorun etkisini üzerinden atamamış gibiydi. Özellikle savunmada çok acemice hatalar yapan Siyah-Beyazlılar soyunma odasına 2-1 geride girdi.

GÖKHAN GOLÜ SEVDİ!
Geçen hafta kariyerinin ilk golünü Trabzonspor ağlarına bırakan Gökhan Töre dün de sahne aldı. Genç yıldızın 51. dakikada ceza sahası dışından attığı şık gol Beşiktaş'ı kendine getirdi, Erciyes'e de büyük darbe vurdu.

KULÜBENİN KALİTESİ
Geçen sezon kadro darlığı nedeniyle sıkıntı çeken Beşiktaş bu sezon kulübede büyük zenginlik yaşıyor. İkinci yarıda oyuna giren Muhammet ve Oğuzhan iyi futbollarıyla galibiyette önemli rol oynadılar.

İŞTE BILIC FARKI
Kısa sürede takım üzerinde büyük bir etki yapan Slaven Bilic; koşan, mücadeleci ve birlikte hareket eden çok iyi bir takım yarattı. Hırvat teknik adamın kulübedeki enerjisi futbolculara da çok olumlu şekilde yansıyor.

BİLİC'İN BEŞİKTAŞ'I 2. YARIDA COŞUYOR
Olimpiyat Stadı'nda Trabzonspor'u ikinci yarıda bulduğu iki golle deviren Beşiktaş dün de aynı tarifeyi Kayseri Erciyes'e uyguladı. Soyunma odasına 2-1 geride giren Bilic'in ekibi ikinci 45 dakikada 3 gol birden atarak farka koştu. Beşiktaş'ın bu performansı, takımın fizik olarak ne kadar iyi durumda olduğunu gösterdi.