Top çizgiyi geçmedi

Maçın 38. dakikasında Slovak oyuncunun kafa vuruşunda topun gol çizgisinin sadece yüzde 75'ini geçtiği bu nedenle Aydınus'un verdiği devam kararının doğru olduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2010 Güncelleme 22 Şubat 2010, 02:07
Top çizgiyi geçmedi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşanan bir pozisyon derbiye damgasını vurdu. Karşılaşmanın 38. dakikasında Siyah-Beyazlı takımın geliştirdiği bir atakta sol taraftan yapılan ortada Holosko rakip kaleye yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı. Leo Franco elinden seken topu ikinci hamlede kontrol etti. Beşiktaşlı futbolcuların bu pozisyonda topun kaleyi geçtiği yönünde uzun süre itirazları oldu.

AYDINUS HATA YAPMADI
Lig TV'nin ölçüm cihazı olan Piero pozisyon hakkındaki son sözü söyledi. Piero bu pozisyonda topun sadece yüzde 75'inin kale çizgisini geçtiğini açıkladı. Gol olması için bir topun tamamının kale çizgisini geçmesi gerekiyor. Bu nedenle Beşiktaş'la G.Saray arasındaki derbi maçını yöneten hakemi Fırat Aydınus'un devam kararının doğru olduğu ortaya çıktı.

İŞTE MAÇIN KADER ANI
Maçın 38. dakikasında Holosko'nun kafa vuruşunda topun kale çizgisini geçip geçmediği çok tartışıldı.

İNÖNÜ'DE 12 PUAN GİTTİ
Beşiktaş Galatasaray beraberliğiyle bu sezon İnönü Stadı'nda toplam 12 puan yitirmiş oldu. Bu statta daha önce Kayserispor ve Bursaspor'a mağlup olan Kartal, Gaziantepspor ve Diyarbakırspor'dan sonra Galatasaray'la da berabere kaldı. Siyah-Beyazlı takım son 4 sezonda Galatasaray'a İnönü Stadı'nda mağlup olmadı.

YARIŞTAN KOPMADIK
Mustafa Denizli, G.Saray beraberliği sonrası lige havlu atmadıklarını söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü, "İlk yarıda ortaya koyduğumuz futbol ve ürettiğimiz pozisyonları beceri eksikliğinden golle sonuçlandıramadık. Galibiyeti hedefleyen bizdik ama olmadı. Beşiktaş asla ve asla şampiyonluk yarışından kopmayacaktır" diye konuştu.

DAHA FAZLA ÜRETKENDİK
Galatasaray'dan daha fazla mücadele edip daha üretken olduklarını vurgulayan tecrübeli hoca, "Ernst ve İbrahim etkili oyuncularımız. Oyunun sonlarına doğru yorulmuş olabilirler. Bizim üzüldüğümüz netice Galatasaray'ın sevinmesine neden oldu. Her hafta ligde çok şey değişecektir" dedi.

İLK YARIDA REKOR KORNER
Beşiktaş maçın ilk yarısında rakibi karşısında amansız bir baskı kurdu. Siyah-Beyazlı takım 9 korner kullandı. Leo Franco kalesinde devleşirken Beşiktaş forvetleri son vuruşları yapamadı.

HERŞEY DEĞİŞEBİLİR İBRAHİM
Toraman yakaladıkları pozisyonları bir türlü değerlendiremediklerini söyledi. Siyah-Beyazlı oyuncu, "Ligde her şey değişebilir" diye konuştu.

HEM ŞANSLIYIM HEM DE ŞANSSIZ
Beşiktaş'ın Çek oyuncusu Sivok hem şanslı, hem de şanssız olduğunu söyledi. Yedikleri golde topu göremediğini belirten Sivok, "Penaltı olmasın diye müdahale etmedim. Bacaklarımın arasından geçen topu Rüştü göremedi. Attığımız golde ise şanslıydım. Böylece hatamı telafi ettim" diye konuştu.





İŞTE FORMASI İÇİN CANINI VERECEK FUTBOLCULAR

BUNLAR DA SOYUNAN SPORCULAR

ONLAR TÜRKİYE'NİN EN İYİ DEFANS OYUNCULARI

EN ÇOK KAZANAN TEKNİK DİREKTÖR KİM?

SPORUN EN SEKSİ ANLARI İÇİN TIKLAYINIZ