Sahur ve iftarda tüketilen baharatlı gıdalar ülsere neden oluyor

Sahur ve iftarda tüketilen baharatlı gıdalar, mide sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar uyarıyor: Yemekleri yavaş yiyin. İyi çiğneyin. Mideyi tıka basa doldurmayın!

Ramazan'da öğün sayısı ikiye düşüyor. Hem beslenme alışkanlıklarındaki değişim hem de uzun süre bir şey yiyip içmemek mide sorunlarını beraberinde getiriyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Şentürk en çok da yağlı ve baharatlı gıdalara karşı uyarıyor. Bu tarz besinlerin tüketiminin reflü, gastrit ve ülsere yol açtığını belirtiyor.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.