Hazır çorbada tansiyon tehdidi

Son yıllarda artan hazır gıda tüketimi, sağlığı bozuyor. VM Medical Park Bursa Hastanesi Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, özellikle zamandan kazanma adına yapılan hazır çorbaların zararlarına değiniyor. Bu çorbaların içerisinde çok nadir Çin tuzu olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Ciğerli, "Bu tuz, kişide bağımlılık yapar. Diğer bir sıkıntı ise hazır çorbalarda bulunan sodyum oranıdır. Evde yaptığımız zaman çorbayı, tuz oranını istediğimiz miktarda ayarlayabiliriz. Ancak hazır çorbalarda bunu ayarlamak mümkün değildir. Tüketilen hazır çorba ile birlikte vücudun sodyum oranını artar, bu da kan basıncını yükselttiği gibi kalp ritmini de bozabilir" bilgisini veriyor. Mercimek ve ezogelin çorbalarının kalın bağırsakları güçlendirdiğini sözlerine ekliyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.