KPSS şartsız Belediyelere en az ilkokul mezunu makam şoförü, yardımcı personel alımı başvuru şartları nedir?

2 şehirde belediyelere en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacak. KPSS şartı olmadan yapılan makam şoförü, operatör ve yardımcı personel alımında başvuru detayları haberimizde. Makam şoförü olmak için bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Genellikle makam şoförü alımlarında eğitim şartı ilköğretim düzeyinde tutulmaktadır. Bunun yerine kullanacağı araca göre ehliyet sahibi olmaları, esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilmeleri gerekmektedir.

Giriş Tarihi 06 Mart 2020, 09:25 Güncelleme 06 Mart 2020, 09:25
KPSS şartsız Belediyelere en az ilkokul mezunu makam şoförü, yardımcı personel alımı başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

Belediyelere en az ilkokul mezunu ve KPSS şartsız makam şoförü alımı yapılacak. Bu bağlamda makam şoförü olmak için en önemli şartlardan bir tanesi de ileri sürüş teknikleri konusunda bilgi sahibi olunmasıdır. Bu hususta gerekli eğitim sürücü kursları tarafından verilmektedir. Vermiş olduğumuz belgelerden ne kadar çoğuna sahip olursanız, makam şoförü olarak iş bulma ihtimaliniz de bir o kadar artmaktadır. Bilecik Bozüyük İlçesi Belediye Başkanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruların detayları sayfamızda sizlerle.

Kaynak: Kamubülteni.com

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda belediye şirketi bünyesinde istihdam etmek üzere 30 yardımcı personel alımı yapılacağına yer verildi. İşte ilan metni:

BOZÜYÜK

Bilecik Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda makam şoförü, Vidanjor Operatörü kadrolarına personel alınacağına yer verildi. İlan başvuru şartları şu şekilde:

1 Makam Şoförü Alımı:

•En az Lise ve dengi okul mezunu olmak,

•Makam Şoförü olarak 10 yıl deneyimli olmak,

•45 yaşını aşmamış olmak,

•E sınıfı ehliyete 10 yıldır sahip olmak,

SRC 2-4 Psiko Teknik Belgesi ve İlk yardım Belgesine sahip olmak,

1 Vidanjor Operatörü Alımı:

• En az ilkokul mezunu olmak,

• Vidanjör Operatörü olarak 4 yıl deneyimli olmak,

• 35 yaşını doldurmuş olmak

• SRC 2-4 Psiko Teknik Belgesi ve Vidanjör Aracı Kullanımı ve Bakımıyla ilgili sertifikaya sahip olmak,

MAKAM ŞOFÖRÜ NASIL OLUNUR?

Makam şoförü olmak için bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Genellikle makam şoförü alımlarında eğitim şartı ilköğretim düzeyinde tutulmaktadır. Bunun yerine kullanacağı araca göre ehliyet sahibi olmaları, esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilmeleri gerekmektedir. Burada ehliyetini yeni almış olan kişiler pek tercih sebebi değildir. Daha çok deneyimli sürücüler tercih edilmektedir. Hatta bazı iş ilanlarında silah taşıma ruhsatı bulunması gibi çeşitli ek şartlar da aranabilmektedir.

MAKAM ŞOFÖRÜ MAAŞLARI NE KADAR?

Makam şoförlüğünün bu kadar popüler bir meslek olmasındaki en büyük etkenlerden bir tanesi de makam şoförlerinin kazanmış oldukları paradır. Makam şoförleri çoğu mesleğin üzerinde maaş almaktadırlar. Özel sektörde veya kamuda çalışan bir makam şoförü 2.500 TL ile 5 Bin TL arasında değişen miktarlarda maaş alabilmektedir. Bu maaş miktarı deneyim yılınıza göre farklılık göstermektedir.