En az lise mezunu 6 bin TL maaşla tecrübesiz kabin memuru alımı başvuru şartları nedir? Kabin memuru nasıl olunur?

Onur Air tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından kabin memuru alımı yapılacağına yer verildi. Peki ilana kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir? Başvuru nasıl yapılacak? Yayımlanan duyuruda işin tanımı ile ilgili "Uçuş görevinin icrasında Şirket ve ilgili otoriterler tarafından belirlenmiş kurallara uygun olarak yolcu emniyet ve konforunun sağlanması." ifadelerine yer verildi. Kabin memuru olmak isteyen gençlerin aşağıdaki adımları izlemesi ve başvurusunu internet üzerinden yapması gerekmektedir.

Giriş Tarihi 27 Şubat 2020, 11:39 Güncelleme 27 Şubat 2020, 11:39
En az lise mezunu 6 bin TL maaşla tecrübesiz kabin memuru alımı başvuru şartları nedir? Kabin memuru nasıl olunur?

İÇİNDEKİLER

Kabin memuru olmak günümüzde oldukça popüler hava yolları ise kabin memuru alımlarına tüm hızı ile devam ediyor. Popüler bir meslek icra eden kabin memurları, uçuş görevi sırasında yolcu emniyeti ve konforundan sorumludur. Kadın kabin memurları için hostes, erkek kabin memurları için steward denmektedir. Geçerli sertifikaya sahip olarak kabin amirine karşı da sorumlulukları bulunan kabin memurlarında bazı şartlar aranmaktadır. Onur Air tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan güncelleme duyurusunda en az lise mezunu adaylar arasından kabin memuru alımı yapılacağına yer verildi. Başvuru şartları takvim.com.tr'de.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

KABİN MEMURU İLANLARNA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Onu Air tarafından yayımlanan duyuruda başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru şartlarını taşıması gerektiğine yer verildi:

T.C. vatandaşı olup T.C. pasaportuna sahip,
1990 - 2000 yılları arasında doğmuş (Sadece "deneyimsiz" adaylar için geçerlidir.),
Mesleğe ara vermiş adaylarımız için son uçuş görevini en fazla 5 yıl öncesinde gerçekleştirmiş olan,
İyi derecede İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Kazakça konuşabilen,
En az lise veya dengi okul mezunu,
Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış veya en az 1 yıl tecili,
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmayan,
Sağlık durumu uçuşa elverişli, (Adaylardan işe başlamadan önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş hastanelerden uçuşa uygun olduğuna dair sağlık raporu almaları ve raporlarını Onur Air işyeri hekimliğine onaylatmaları gerekmektedir.)
Kadın adaylar için 1.60-1.80 , erkek adaylar için 1.70-1.92 cm boy aralığında,
Onur Air tarafından yapılacak olan boy-kilo ölçümünde boy ve kilosu orantılı,
Üniforması giyildiğinde vücudunun görünen yerlerinde dövme veya piercing bulunmayan,
İnsan ilişkilerinde başarılı ve sabırlı,
Ekip çalışmasına yatkın,
Pozitif ve güler yüzlü,
Farkındalığı yüksek ve öğrenmeye yatkın,
Satış teknikleri hakkında bilgi ve tecrübe sahibi,
Yüzme bilen

BAŞVURU ŞEKLİ

Yayımlanan duyuruda işin tanımı ile ilgili "Uçuş görevinin icrasında Şirket ve ilgili otoriterler tarafından belirlenmiş kurallara uygun olarak yolcu emniyet ve konforunun sağlanması." ifadelerine yer verildi. Kabin memuru olmak isteyen gençlerin aşağıdaki adımları izlemesi ve başvurusunu internet üzerinden yapması gerekmektedir.

https://www.kariyer.net/is-ilani/onur-air-tasimacilika-s-kabin-memuru-antalya-deneyimli-deneyimsiz-2465777

Yukarıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfada özgeçmiş oluşturun ve müracaatınızı bu sayfa üzerinden yapın.

KABİN MEMURU NASIL OLUNUR?

Ülkemizde hizmet vermekte olan çok sayıda havayolu şirketi bulunmaktadır. Bu havayolu şirketleri ihtiyaçları doğrultusunda belirli dönemlerde kabin memuru alımı gerçekleştirmektedir. Bu alımları takvim.com.tr adresimiz üzerinde yayınlamaktayız. Yukarıda vermiş olduğumuz genel şartları sağlayan kimseler bu ilanlara başvuru yaparak kabin memuru olarak görev alabilirler. Sunexpress, Türk Hava Yolları, Atlasjet, AnadoluJet, Borajet, Onur Air, Pegasus en çok başvuru yapılan ve en çok kabin memuru alımı yapılan şirketlerdendir.

Kurumlar tarafından yayınlanan ilanlara başvuru yapan kişiler öncelikle sözlü ve yazılı sınavlardan ve işe alım sürecinde bir dizi testten geçirilmektedirler. Akabinde bu süreci başarı ile atlatan kişiler kabin memuru olarak görev alabilmektedirler.

Kabin memurluğu yazımızın başında da belirttiğimiz üzere oldukça zor ve yorucu bir meslektedir. Sık sık seyahat edersiniz ve uçuş saatleri sizleri oldukça yıpratır. Kabin memurluğunda sabah 8'de de akşam 23:00'da da uçuşusunuz çıkabilir. Bu sebepten dolayı bir öğretmen gibi gündüz sadece belirli saat dilimlerinde çalışmazsınız. Ancak uçuşların sonrasında sizlere dinlenmeniz için, uçuş süresine göre belirli süreler verilir. Örneğin Çin'e gidip geldiyseniz bir iki gün izin alırsınız. Ayrıca sürekli ayakta durmak ve yolcularla uğraşmak da ayrıca zordur. Bu mesleği tercih etmek isteyen kişilerin bu durumların bilincinde olması gerekmektedir.