KPSS şartı yok: Kamuya 962 personel alımı başvurusu şartları İŞKUR'dan açıklandı! Adaylar akın etti!

Kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS şartı olmadan en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağı açıklandı. Başvurusu bugün başlayan ilanların detayları, başvuru ekranı ve linki haberimizin devamında. Türkiye' de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İŞKUR kayıt işlemleri çok basit şekilde 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebilmektedir. İŞKUR kaydını ister online olarak, ister de bulunulan şehirde bulunan İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2020, 09:35 Güncelleme 26 Şubat 2020, 09:35
KPSS şartı yok: Kamuya 962 personel alımı başvurusu şartları İŞKUR’dan açıklandı! Adaylar akın etti!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR üzerinden ardı ardına personel alımları yayınlandı. İlanlar için vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda farklı kamu kurumlarına en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. KPSS şartı olmadan yapılan personel alımında adaylar kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde istihdam edilecek. Yayımlanan kamu iş ilanlarına baktığımızda Üniversitelere, kamu hastanelerine, Çaykur'a, Tübitak'a ve öğretmenevine personel alımı yapılacağına yer verildi. İŞKUR kayıt işlemini iş ilanlarına ulaşmak amacı ile yapmak için sayfada bulunan "İş Arayanlar" kısmındaki "Üye Ol" butonuna tıklamalısınız.


DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ALIM YAPILAN KADROLAR

İŞKUR aracılığıyla yayımlanan personel alımında kadrolara şu şekilde yer verildi:

Güvenlik Görevlisi

Makam Şoförü

Hemşire

Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı

Elektrikçi (Genel)

Temizlik Görevlisi

Fayans, Seramik Ve Karo Döşemecisi

Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı

Beden İşçisi (Genel)

ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI

Aşağıdaki kamu kurumları kamu personeli alacağını duyurdu:

TÜBİTAK-TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BAŞKANLIĞI(KAMU GRUBU)

KIRIKKALE MERKEZ ÖĞRETMEN EVI VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ

AKHARIM BE LEDİYE BAŞKANLIĞI

İ.Ü.C. GENEL SEKRETERLİK

HATİPLİ BEL. BAŞKANLIĞI

ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ENEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KPSS ŞARTI YOK! İŞTE İLANLAR

İŞKUR BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlanlara başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru genel şartları şu şekilde:

T.C. vatandaşı olmak.
Kamu haklarını kullanmaktan mahrum olmamak.
TCK 'nın 53 'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak
Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş , yedek sınıfa geçirmiş,
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya engeli bulunmamak.
Atanacağı görevi yapmasına engel sağlık sorunu olmaması.

İŞKUR BAŞVURU ŞEKLİ

İş arayanlar İŞKUR kayıt işlemleri için;

İŞKUR kayıt işlemini iş ilanlarına ulaşmak amacı ile yapmak için sayfada bulunan "İş Arayanlar" kısmındaki "Üye Ol" butonuna tıklamalısınız.

• Karşınıza çıkan sayfada bulunan "Üyelik Sözleşmesi" kısmındaki tüm maddeleri dikkatlice okumalı ve daha sonra altında yer alan "Onaylıyorum" butonuna tıklayarak, onay vermelisiniz. Eğer onaylamıyorsanız "Onaylamıyorum" butonuna tıklayın. (Buraya tıklarsanız üyelik sayfasından çıkarsınız).

• Üyelik sözleşmesini onayladıktan sonra açılan sayfada "T.C. kimlik numarası", "isim," soy isim", "baba adı" ve "doğum tarihi" şeklindeki kimlik bilgilerinizi girmelisiniz.

• Altta bulunan güvenlik kontrolü kısmındaki resimde yazan sayıları "Güvenlik Kontrolü" karşısındaki boş kutucuğa yazmalısınız.

• En altta bulunan uyarıyı da okuduktan sonra sol yanında bulunan boş kutucuğa tıklayarak, işaretledikten sonra "İleri" butonuna tıklayarak, bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

• Daha sonraki aşamada ise "Adres Bilgileri" ile tercih ettiğiniz "İletişim Bilgileri" kısımlarını doldurmalısınız. En son olarak sayfanın altında İŞKUR üyeliğiniz için özel bir şifre oluşturmalısınız.

• Şifrenizi tekrar girdikten sonra kendinize bir "Güvenlik Sorusu" oluşturup, altındaki "Yanıtınız" karşısındaki kutucuğa da yanıtını yazmalısınız.

• Son olarak en altta bulunan "Üyeliği Oluştur ve Devam Et butonuna tıklayarak İŞKUR kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.