İŞKUR'dan 2500-3500 TL maaşla Kamu ve özel sektöre 720 güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları nedir?

Kamu ve özel sektöre İŞKUR üzerinden personel alımı için ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. Güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları, alım yapan kurum kuruluşlar ve başvuru ekranı haberimizde. Türkiye'de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İŞKUR kayıt işlemleri çok basit şekilde 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebilmektedir. İŞKUR kaydını ister online olarak, ister de bulunulan şehirde bulunan İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2020, 09:30 Güncelleme 26 Şubat 2020, 09:30
İŞKUR’dan 2500-3500 TL maaşla Kamu ve özel sektöre 720 güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR üzerinden kamuya ve özel sektöre güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Bu bağlamda İŞKUR personel ilanları merak ediliyor.
KPSS şartı olmadan hem kamuya hem özel sektöre yapılan personel alımlarında başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. Özel güvenlik görevlileri sitelerde, hastanelerde, konser, tiyatro gibi çeşitli etkinliklerde, okullarda, bankalarda ve daha çok sayıda yerde çalışma imkanı bulunmaktadır. Peki güvenlik görevlisi alımına kimler başvuru yapabilir? Hangi kurumlara personel alımı yapılıyor? İşte İŞKUR üzerinden yapılan güvenlik görevlisi alımı. Türkiye'de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI

İŞKUR üzerinden yayımlanan kamu ilanlarında Ege Üniveristesi ile Muş Alparaslan Üniversitesi bünyesine güvenlik görevlisi alımı yapılacağına yer verildi.

ALIM YAPAN ÖZEL SEKTÖR KURULUŞLARI

Alım yapan bazı özel kuruluşlar ise şu şekilde:

CEBİR ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

EKOL GRUP GÜVENLİK KORUMA EĞTİM HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.

EBA ÖZEL GÜVENLİK VEEĞİTİM HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.

HEDEF ÖZEL GÜV TEM EĞİTİM VE ÖĞR TİC LTD ŞTİ###

SİSTEM GÜVENLİK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.

ANADOLU ÖĞRETİM VE EĞİTİMCİLİK A.Ş.(ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI)****

İTT GLOBAL LOJİSTİK SERVİS HİZMETLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED

BPS KORUMA VE GÜVENLİK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

KONEVİ ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ**

MARMARİS S AĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

DOĞANKOÇ ÖZEL GÜVENLİK HİZ TİC LTD ŞTİ

İSTANBUL A LIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİC. LTD. ŞTİ.

GELİŞİM GÜVENLİK DANIŞ TİC LTD ŞTİ

BURSA LÖSEMİLİ ÇOCUK.YARDIM DERNEĞİ

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ(TARU EĞİTİM İNŞAAT TİC.LTD.ŞTİ.)

SMYRNA ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ

CAN SAĞLIK TES.İŞL.VE TİC.A.Ş

KORU GÜVENLİK AŞ.

TEPE SAVUNMA VE GÜVENLİK SİS.SAN.A.Ş.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruda başvuru genel şartlarına şu şekilde yer verildi:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Güvenlik görevlisi kimliğine sahip olmak (Silahlı veya silahsız)

- Alınacağı görevi yapmasına engel sağlık sorunu olmaması,

- Vardiyalı çalışmayı kabul edecek,

- İŞKUR 'a kayıtlı olmak.

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmaması.

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN

İlana başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları izlemesi ve başvurusunu İŞKUR üzerinden yapması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra İŞ İLANLARI yazan kısma tıklayın. İş arama sayfası karşınıza çıkacak. Bu sayfada MESLEK yazan kısma GÜVENLİK GÖREVLİSİ yazın ve ARA butonuna tıklayın.

İŞKUR'a Nereden Kayıt Yaptırılır?

Türkiye'de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İŞKUR kayıt işlemleri çok basit şekilde 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebilmektedir. İŞKUR kaydını ister online olarak, ister de bulunulan şehirde bulunan İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz.

Özel güvenlik görevlisi çalışma alanları, iş olanakları

Özel güvenlik görevlileri sitelerde, hastanelerde, konser, tiyatro gibi çeşitli etkinliklerde, okullarda, bankalarda ve daha çok sayıda yerde çalışma imkanı bulunmaktadır. Özel güvenlik görevlilerinin çalışma alanları oldukça fazla ve bu doğrultuda da ihtiyaç oldukça fazladır.

Bunların dışında özel güvenlik görevlisi mesleği hakkında sıkça sorulan sorular bulunmaktadır. Bu sorulara ve yanıtlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Sizlerin de meslek hakkında sorusu bulunuyorsa yorum bölümümüzden bu sorularınızı dile getirebilirsiniz

Özel güvenlik görevlisi nasıl olunur?

Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız. Bu sınav her sene 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılmak için de en az 60 puan almanız gerekmektedir. Şayet ilk girişinizde sınavı kazanamadıysanız da birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcı ödenerek katılınabilir. Öncelikle silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşit özel güvenlikçi bulunmaktadır. Bu ikisi için de aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır. Bu belgelerin neler olduğuna aynı zamanda sertifika hakkında daha çok bilgi vermiş olduğumuz silahlı silahsız özel güvenlik sertifikası nasıl nereden alınır yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür.