EGM ve İŞKUR'dan 2020 yılı yeni bekçi alımı açıklaması!

EGM 2020 yılı bekçi alımı için açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan toplantı sonrası gelen açıklamada, yeni bekçi alımının, mevzuat çalışmaları sonrası olacağına yer verildi. 2020 bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bekçi alımlarına ilişkin yapılacak olan açıklama on binlerce kişi tarafından heyecanla bekleniyor. 2019 yılı 8 bin 242 bekçi alımı sürecinin sona ermesiyle birlikte gözler 2020 bekçi alımlarına çevrildi.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2020, 09:15 Güncelleme 04 Şubat 2020, 09:33
EGM ve İŞKUR’dan 2020 yılı yeni bekçi alımı açıklaması!

İÇİNDEKİLER

2020 yılında EGM ve İŞKUR üzerinden bekçi alımları ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu anlamda yeni dönem bekçi alımı için yüz binden fazla adayın meraklı bekleyişi başladı. 2019 yılı 8 bin 242 bekçi alımında başvuru sonuçlarının açıklanması ve adayların sağlık raporu için hastaneye sevk edilmesinin ardından yeni dönem bekçi alımı için çalışmalar başladı.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA KRİTİK TOPLANTI

Beştepe 'de bulunan Cumhurbaşkanlığı 'nda düzenlenen toplantıda bekçilerin yetki ve görevleri ile bekçi alımında şartlar masaya yatırıldı. Yıllar önce hazırlanan bekçilik mevzuatınının yenilenmesi için düzenlenen toplantı sonrası İçişleri Bakanlığı-Polis Akademisi-EGM yetkilileri, bekçilik mevzuatı üzerinde çalışmalarını hızlandırdı.

YENİ BEKÇİ ALIMI YÖNETMELİK SONRASI

Cumhurbaşkanlığı koordinesinde Çarşı ve Mahalle Bekçiliği mevzuatı üzerinde görüşmeler yapılıyor. Yapılacak değişiklikler , eklenecek yeni maddeler sonrası bekçilik mevzuatı Resmi Gazete 'de yayımlanacak.

Edinilen bilgilere göre yeni dönem bekçi alımı için çalışmalar , mevzuat çalışmalarının sona ermesinin ardından başlayacak.

KÖYLERE BEKÇİ ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Bakan Soylu , köylere bekçi alımı yapılmasını istedi ve yeni mevzuatta bu yönde hüküm eklenmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklamaya göre yeni bekçilik mevzuatında köylere bekçi alımı için hüküm eklenecek.

MEZUNİYET NE OLACAK?

Yeni bekçi alımında mezuniyet lise olacak. En az lise (Ortaöğretim) mezunu adaylar ilana başvuru yapabilecek.

JANDARMA'NIN SORUMLU OLDUĞU KÖYLERE...

Bu teklif üzerine teklif metnine jandarmanın sorumlu olduğu köylere de bekçi alımının önü açılacak. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından köylere bekçi alımı ilanı yayımlanacak.

2020 BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 yılı bekçi alımına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Söz konusu alımlar hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama geldiğinde haberimizin içerisinde yer alacaktır.

İŞKUR ÜZERİNDEN 7 İLE BEKÇİ ALINACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Kamu Kurumları ile Özel firmalara çok sayıda işçi, memur ve personel alımları tüm hızıyla devam ediyor. Kamu kurumuna alınacak personel alımlarının bir kısmı 20 Ocak tarihinde başlandı