Halis Serbest kimdir, evli mi, şuan nerede yaşıyor? Bergen'in katili Halis Serbest öldü mü, kaç yıl hapis cezası aldı?

Türk müzik dünyasının unutulmaz ismi Bergen'i kaybettiğimiz trajik olayın üzerinden yıllar geçse de, 1990 yılında gerçekleşen dehşet verici olay hafızalarda tazeliğini koruyor. Halis Serbest ismi, şarkıcı Bergen'in hayatını kaybetmesiyle birlikte tekrar gündeme geldi.O dönemde müzik dünyasının parlayan yıldızı olan Bergen, kariyerinin zirvesindeyken, hayatını kaybetmesiyle birçok sevenini yasa boğdu. Ancak, olayın perde arkasında yer alan Halis Serbest'in adı, toplumda infial yaratmıştı. İşte, Şarkıcı Bergen'i öldüren Halis Serbest hakkında bilinenler...

Giriş Tarihi 04 Mart 2024, 16:42 Güncelleme 04 Mart 2024, 16:42
Halis Serbest kimdir, evli mi, şuan nerede yaşıyor? Bergen’in katili Halis Serbest öldü mü, kaç yıl hapis cezası aldı?

İÇİNDEKİLER

Türk arabesk müziğinin duayen isimlerinden biri olan Bergen, "Acıların Kadını" lakabıyla anılarak milyonları etkileyen bir sanatçıydı. Ancak, Bergen'in hayatı trajik bir şekilde sona erdi ve bu olay Türkiye gündemini uzun süre meşgul etti. İşte, Halis Serbest'in hayatı ve hikayesi...

Halis Serbest ve Bergen

HALİS SERBEST KİMDİR?

Şarkıcı Bergen'e tarifsiz acılar yaşatan ve onu henüz 30 yaşındayken 6 kurşunla öldüren Halis Serbest'in Adana'da tekstil işi ile uğraştığı biliniyor.

Bergen'in mezarı

HALİS SERBEST ŞU AN NEREDE?

Halis Serbest, şimdi Adana'da serbest meslek sahibi. İkinci eşinden olan dört çocuğuyla birlikte yaşıyor.

BERGEN VE HALİS SERBEST NASIL TANIŞTI?

Yeteneğiyle yavaş yavaş adını duyuran ve sahnelerin aranan ismi haline gelen Bergen, çalışmak üzere Ankara'dan Adana'ya gitti. Sanatçı, burada tanıştığı Halis Serbes'le bir yıl sonra nikah kıydı fakat nikahın sahte, Serbes'in de evli ve üç çocuklu olduğunu öğrendi.

Halil Serbes'in kendisine uyguladığı şiddete rağmen aşık olduğunu söyleyerek, 9 Ocak 1982'de resmi nikahla evlenen Bergen, aynı yıl 31 Ekim'de İzmir'de çalışırken eşinin azmettirmesi sonucu kezzap saldırısına uğradı.

Sanatçı, saldırıda tek gözünü kaybetti, vücudunun büyük bir kısmı da yandı. Cezaevinden 1988'de çıkan Serbes ile yeniden barışan müzik ve sinema hayatını geride bırakan Bergen, 1989 nisan ayında kocasından boşandı. 14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece Adana Pozantı'da boşandığı eşi Serbes tarafından kurşunlanarak öldürüldü.

Halis Serbest gençliği

HALİS SERBEST KAÇ YIL HAPİS YATTI?

31 Ekim 1982'de Bergen'in yüzüne kezzap atılmasının ardından azmettirici olarak yargılanan Halis Serbest, 12 yıl hapis cezası aldı.

Hapiste yatmasının ardından Bergen ile evlenen Halis Serbest 14 Ağustos 1989'da Bergen'i 6 kurşun ile öldürdü. 15 yıl hapis cezası ile yargılansa da aldığı ceza sadece 7 ay oldu. 7 ay hapis yatmasının ardından 1990 yılında serbest bırakıldı.

FARKLI SUÇLARLA YENİDEN YARGILANDI

Bergen'in trajik ölümü ile tekrar gündeme gelen Halis Serbest, geçtiğimiz yıllarda ikamet ettiği Kozan İlçesinde 18 yaşının altındaki 4 çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle yargılandı. Ailelerin şikayetçi olmasıyla, Halis serbest yeniden cezaevine girdi. Cezası sonrası beraat etti.