Ayasofya Camii'nin 86 yıl sonra ibadete açılması Şahan Gökbakar'ın gücüne gitti! Konu tatil olunca sesin neden çıkmadı?

86 yıl sonra Ayasofya-i Kebir Camii ibadete açıldı. Bugün ilk cuma namazının kılınacağı Ayasofya Camii'ne vatandaşlar akın etti. Saat 10:00 itibariyla Ayasofya Camii'nin kapıları açıldı ve vatandaşlar güvenlik noktalarından geçerek Ayasofya Camii'ne alınmaya başladı. 86 yıl sonra ilk kez kılınacak olan namaz için vatandaşlar sabah ezanı ile birlikte bölgeye akın etti. Fethin nişanesi, Fatih'in emaneti Ayasofya cemaatine kavuştu. Ayasofya Camii'nin ibadete açılışı bazı kesimlerin gücüne gitti. Şahan Gökbakar da onlardan biri... Sözde sanatçı Şahan Gökbakar, Ayasofya Camii'nin ibadete açılışı hakkında yaptığı açıklama ile tepki çekti.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2020, 13:24 Güncelleme 24 Temmuz 2020, 13:44
Ayasofya Camii’nin 86 yıl sonra ibadete açılması Şahan Gökbakar’ın gücüne gitti! Konu tatil olunca sesin neden çıkmadı?

İÇİNDEKİLER

Danıştay kararı ile 86 yıl önce müzeye çevrilen Ayasofya tekrar cami statüsüne geçti. Günlerdir ibadete açılmak için yapılan hazırlıkların ardından bugün Ayasofya cemaatine kavuştu. Kardeşi Togan Gökbakar ile birlikte kurduğu şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan S.D., koronavirüse yakalandığı gerekçesiyle işten çıkaran Şahan Gökbakar, bu kez de ibadet etmek için Ayasofya Camii'ne giden cemaate dil uzattı.

Sözde sanatçı Şahan Gökbakar, Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra kılınacak ilk cuma namazı öncesinde yaptığı paylaşımla tepki çekti. Gökbakar'ın,"Corona virüsüne karşı dik duruş sergileyen tüm vatandaşlarınızı canı gönülden kutluyorum" paylaşımı sosyal medyada büyük tepki gördü.

İşte Şahan Gökbakar'ın Ayasofya Camii'nde ibadet eden cemaate sözlerinin ardından gelen tepkiler;

'Konu tatil olunca neden ses çıkarmadın?', 'Keşke bunu kendine de söylesen tatile çıktığın zaman', 'Niye dini bir ibadet olduğunda hepinizin bu kadar zoruna gidiyor? Madem bu kadar sosyal mesafeyi önemsiyorsunuz sizde gitmeyin tatillere gidin evinizde kalın'