ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ HABERLERİ
ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ ile ilgili en güncel gelişmelere, haber başlıklarına ve detaylı bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. İlginizi çeken içeriklere hızlıca göz atabilir ve aradığınız bilgileri kolayca bulabilirsiniz. ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ sayfası, sizin için özenle hazırlanmış tüm ilgili haberleri, yazıları ve kaynakları bir arada sunar. Gündemden, analizlerden veya ilgi çekici içeriklerden haberdar olmak için sayfamızı takipte kalın!
"Darbe anayasasına son verelim"
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" programında konuştu. Yeni anayasa çağrısı yapan Bakan Tunç, "Bizler diyoruz ki bu ülkenin darbe anayasasıyla yönetilmemesi lazım. Türkiye Yüzyılı'na başladık, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında darbecilerin yazdığı bir anayasayla değil, milletin temsilcileri tarafından hazırlanan, millet tarafından onaylanan demokratik, sivil, katılımcı bir toplum sözleşmesiyle yolumuza devam edelim." dedi. CHP’nin iç çekişmelerle uğraşmasına dikkat çeken Tunç, "Bugün adalet sistemine, özellikle yargı sistemine eleştirilerin arka planında, yargının vesayetçi ruhtan arındırılmış olması, yargının birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkmış olması geliyor." ifadelerini kullandı.
CHP'ye "şaibe" hatırlatması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TÜSİAD'a yönelik soruşturmalara ilişkin konuştu. Soruşturmaların devam edeceğini belirten Tunç, "Türkiye hakkında kara propaganda yapmak ekonomiye fayda sağlamaz." dedi. CHP'deki "şaibe" iddialarını da değerlendiren Bakan Yılmaz Tunç, "Tüm deliller toplanır ve bu deliller ışığında Siyasi Partiler Kanunu'na bir aykırılık var mı, bir suç var mı, yok mu buna yargı karar verir. Dolayısıyla o soruşturmanın sonucunu beklemek lazım. Ceza soruşturmasında bir suç var mı, yok mu, somut bir delil var mı, yok mu, burada cezalandırılması gereken kişi var mı, yok mu, buna yargı kararı verecek." ifadelerini kullandı.