CHP'de kazan kaynıyor! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan parti içi muhalefete tokat

14 Mayıs seçimlerinde büyük bir hezimete uğrayan CHP'de eleştiri okları Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrilmiş durumda. Küçük ortarkları 37 vekil almasıyla, parlamentoda büyük bir güç kaybına uğrayan CHP'de parti içi muhalefet harekete geçti. Durumu fark eden Kılıçdaroğlu, elini masaya vurarak, "Buradayım" videosu çekti. Video Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda ziyade parti içi muhalefete, sert bir mesaj olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu'nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, parti içinde kaynayan kazana dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2023, 07:52 Güncelleme 17 Mayıs 2023, 08:41
CHP’de kazan kaynıyor! Kemal Kılıçdaroğlu’ndan parti içi muhalefete tokat

İÇİNDEKİLER

CHP yönetiminin 14 Mayıs seçimlerinde izlediği strateji, uzun yıllar CHP saflarında siyaset yapmış isimlerin tepkisini çekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski avukatı olan Mustafa Kemal Çiçek, yaptığı açıklamada, izlenilen politikaya yönelik sert ifadelerde bulundu.

KOLTUK MESAJI VERMİŞTİR
Gerçek CHP'lilerin seçilemediğini kaydeden Mustafa Kemal Çiçek, "CHP listelerinden Sadullah Ergin çıktı. Seçilmesi gereken isimler seçilemedi. CHP tabanında büyük tepkiler var.

Kimse bu kadar çok sayıda vekil verileceğini beklemiyordu. İsimleri bilinmedik nice kişiler de var. CHP'nin büyük kadrosu değişti.

Vekillerin yarısının yüzünü bile görmedim. Kılıçdaroğlu'nun masayı tokatlaması, bu pozu mutfaktan ziyade makamında vermesi koltuk mesajıdır" dedi.

TEPKİ YÜKSELECEK
2. tur seçimleri sonrasında CHP'de ciddi bir hesaplaşma olacağını belirten Çiçek, "Bunu 12 gün daha uzatabilecekler ama sonrasında CHP'den tepkiler daha yüksek sesle gelecektir.

Kılıçdaroğlu'na bu defa parti içinden ciddi tepki var. CHP'nin vekil sayısı, DEVA-Saadet- Gelecek ve Demokrat Parti'ye verdiğiniz o vekilleri çıkardığınız zaman 2018'in de altına iniyor.

CHP'de birçok isim süreçten rahatsız. CHP'nin anket şirketleriyle ilişkisini ben gündeme getirmiştim. Bu bire bir kötü yönetimin örneğidir. Özgül ağırlıkları yüzde 1 olmayan partiler grup kuruyor Meclis'te.

Birçok CHP'li ismi 'Size genel müdürlük vereceğiz, unvan vereceğiz' diyerek listelere almadılar. Gelinen noktada o ihtimal de ortadan kalktı. Aklıselim duranlar bile tepkili" ifadelerini kullandı.

GÜVEN VE İTİBAR KAYBINA UĞRAMIŞTIR
CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da tepkisini 'istifa' mekanizmasını adres göstererek dile getirdi.

Sapan, şu eleştrilerde bulundu:
Kemal Kılıçdaroğlu hem CHP tabanının gözünde hem vatandaşın gözünde itibar ve güven kaybına uğramıştır.

Bu seçimin en başarısız lideri hiç kuşku yok ki Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

İdeolojik anlamda taban tabana zıt partilere grup kurma olanağı verilmiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi istifa etmelidir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN