Küresel çeteye diz çöktüren irade: 'Büyük İstanbul Mitingi' yüzlerini düşürdü! Fransız hayal kırıklığına uğradı: Erdoğan'ın güç gösterisi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen 'Büyük İstanbul Mitingi'nde 2 milyona yakın vatandaşa hitap etti. Coşkunun bir an azalmadığı mitingde, Başkan Erdoğan'ın yeni müjdeleri heyecanı üst noktaya taşıdı. Ulusal ve uluslararası basının kalabalık olarak takip ettiği mitingde gövde gösterisi, manşetlere yansıdı. The Ecomonist'in başlattığı ve Foreign Policy, Der Spiegel gibi kuruluşların katıldığı küresel saldırı adeta boşa çıkarıldı. BBC ve CNN gibi kuruluşlar mahşeri kalabalık nedeniyle uğradıkları hayal kırıklığını okuyucularıyla paylaştı. Mitingi "Türk bayrakları ve pankartlardan oluşan bir gelgit dalgası" olarak nitelendiren France24, "Erdoğan, İstanbul'da güç gösterisi mitingi düzenledi: Kazanacağız" başlığı ile meydandaki coşkuyu ve inancı satırlarına taşıdı.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2023, 08:17 Güncelleme 08 Mayıs 2023, 11:03
Küresel çeteye diz çöktüren irade: ’Büyük İstanbul Mitingi’ yüzlerini düşürdü! Fransız hayal kırıklığına uğradı: Erdoğan’ın güç gösterisi

İÇİNDEKİLER

AK Parti seçimler öncesi en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleştirdi. İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren Büyük İstanbul Mitingi için hareketlilik başladı. Atatürk Havalimanı'ndaki tarihi buluşmaya yüz binlerce vatandaş akın etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne sığmayan 2 milyona yakın vatandaşa Büyük İstanbul Mitingi'nde hitap etti.

Başkan Erdoğan'ın konuşması dünya basınında manşetleri süsledi. İngiliz BBC ve Amerikan CNN yaşadığı hayal kırıklığını haberlerine taşıdı.

"BU VATANI BÖLDÜRTMEYECEĞİZ"
Başkan Erdoğan, mitingin ilk bölümünde terör örgütleriyle kol kola yürüyen Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, Bu terör örgütleriyle beraber gezen Kılıçdaroğlu'na bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Atatürk Havalimanı'na şimdi de Teknofest'i gömmek istiyorlar. Gömdürmeyeceğiz değil mi? İHA'ları SİHA'ları, AKINCI'lara sahip çıkacak ülkemizi ayağa kaldıracağız. 15 Temmuz'da gece buraya indik. Bay bay Kemal tankların arasından FETÖ'cüler tarafından kaçırılarak Bakırköy belediye başkanının evine gitti, orada kahvesini yudumladı. Ona ihtiyacımız yoktu, on binler buradaydı." ifdelerini kullandı.

"İSTANBUL 'EVET' DERSE BU İŞ BİTER"
Erdoğan, "15 Temmuz destanından rahatsızlık duyanlar buradan her geçtiğinde aynı hezimeti yaşıyorlar. Onların bu kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz. İstanbul 'evet' derse bu iş biter, İstanbul 'Birilerini emekli edeceğiz' derse bu iş biter. Ben size güveniyorum. Eğer siz 'Tamam' derseniz bu iş bitmiştir. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle beraber kuracağız." dedi.

BALKON KONUŞMASI İSTANBUL'DA
Başkan Erdoğan, seçim zaferlerinden sonra adeta bir değişilmez haline gelen balkon konuşmasını İstanbul'da yapacağını belirterek, "14 Mayıs'ta mesele, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk asrındaki kazanımlarına sahip çıkmak, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme meselesidir. Bay Bay Kemal'e benim milletim haftaya 'Haydi' diyecek. Biz milliyiz,biz vatanseveriz. İnşallah balkon konuşmamızı da İstanbullularla birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.

KÜRESEL ÇETEYE MEYDAN OKUDU
Küresel çeteye de mesaj gönderen Erdoğan, "Batı'nın gazeteleri, dergileri şimdi burayı izliyor, 'Acaba Atatürk havalimanında ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz. Öyle bir ses verin ki bu mübarek ülkenin üzerinde karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün." ifadesini kullandı.

MİLLİ İRADE DİZ ÇÖKTÜRDÜ
Başkan Erdoğan, mitinge katılan vatandaşların resmi rakamını 1 milyon 700 bin kişi olarak açıkladı.

Tarihi mitingi aktaran İngiltere merkezli BBC, "Bu miting son yıllarda dünyada ki en yüksek katılımlı şovu olabilir" yorumunda bulundu.

ABD merkezli CNN International ise "21 yıllık iktidarından sonra Erdoğan'ın yaklaşık 2 milyon insanı bir meydana toplaması çok ilginç." ifadelerini kullandı.

İngiltere merkezli Middle East Eye, "Erdoğan seçimden bir hafta önce rakiplerine karşı söylemini yükseltirken, Pazar günü İstanbul'da düzenlenen bir mitingde muhalefeti LGBT yanlısı olmakla suçladı" dedi.

Erdoğan'ın sözlerine geniş yer veren In.gr yüksek katılıma dikkat çekti. Bir gün önce muhalefetin de İstanbul'da miting düzenlendiğini hatırlatan In.gr, Erdoğan'ın mitingine katılımın çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Euronews, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraftarlarına kavgaya hazır olduğunu gösteriyor" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde, "Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine bir hafta kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü dönemini ve partisinin iktidarını güvence altına almak için elinden geleni yapıyor" ifadesine yer verildi.

ABD merkezli haftalık dergi Baron's' internet edisyonunda yer alan haberinde, "Erdoğan İstanbul'daki Güç Gösterisi Mitingine Öncülük Ediyor" başlığını tercih etti.

"Kitleler, İstanbul'un eski Atatürk Havalimanı'nın asfaltında omuz omuza toplandı" diyen ABD'li dergi haberinde Erdoğan'ın açıklamalarına da geniş yer ayırdı.

Yunan Newsbomb Erdoğan'ın seçime bir hafta kala Erdoğan'ın şimdiye kadarki en büyük mitingini düzenlediğini yazdı.

ERDOĞAN'IN GÜÇ GÖSTERİSİ: KAZANACAĞIZ
France 24 mitingi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da güç gösterisi mitingi düzenledi: Kazanacağız" başlığı ile okurlarına sundu.

Haberde, "Erdoğan, Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde bir güç gösterisi mitingi için topladığı taraftar denizine seslendi" denildi.

Mitinge geniş yer ayıran France24, Başkan Erdoğan'ın "Tamam derseniz kesin kazanırız!" sözlerini ön plana çıkardı.

MAHŞERİ KALABALIK DİKKAT ÇEKTİ
Haberde, "Kitleler, İstanbul'un eski Atatürk Havalimanı'nın asfaltında omuz omuza toplandı" başlıklı bölümde mitingdeki kalabalığı, "Türk bayrakları ve pankartlardan oluşan bir gelgit dalgası" olarak nitelendirdi.

Seçimlerin ikinci tura doğru ilerlediğini öne süren France 24, anketler ışığında taraflardan birinin seçimi ilk turda bitirme ihtimalinin de yüksek olduğunu satırlarına taşıdı.

Başkan Erdoğan'ın mitinge katılım sayısısı 1 milyon 700 bin olarak açıklamasına ilişkin değerlendirmede, "Canlı yayınlanan havadan görüntüleri Erdoğan'ın haklı olabileceğini düşündürdü." ifadeleri kullanıldı.

"Burada olmaktan onur duyuyorum" diyen bir seçmenin açıklamalarına da yer veren France24, "Daha önce kötü durumdaydık ama bugün her şeye sahibiz" sözlerini ön plana taşıdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN