'Gel bakalım Muharrem'in intikamını aldı Kılıçdaroğlu'na 'İnce' vurdu! Adaylıktan çekilmiyor: "Hoş geldiniz, güle güle"

CHP Genel Başkanı ve 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi ziyaret etti. Görüşme sonrası İnce adeta 'Gel bakalım Muharrem'in intikamını aldı. Memleket Partisi lideri adaylıktan çekilmeyeceğini duyurarak Kılıçdaroğlu'na "Hoş geldiniz, güle güle" dedi.

Giriş Tarihi 28 Mart 2023, 15:36 Güncelleme 29 Mart 2023, 19:01
’Gel bakalım Muharrem’in intikamını aldı Kılıçdaroğlu’na ’İnce’ vurdu! Adaylıktan çekilmiyor: Hoş geldiniz, güle güle

İÇİNDEKİLER

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylar netleşti. Cumhur İttifakı'nın adayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan olurken 6+1'li koalisyonun adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Diğer adaylar ise eski CHP'li Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ATA İttifakı'nın ortak adayı Sinan Oğan oldu.

İNCE'YE ÖNCE BASKI SONRA ZİYARTET
Muharrem İnce'bin 100 bin imza sornası adaylığını kesinleştirirken CHP'liler sosyal medyada adaylıktan vazgeçmesi için İnce'yi linç etti.

Dün Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile görüşme talebinin olduğunu söyledi.

GEL BAKALIM BAY KEMAL | VİDEO İZLE

"BEKLİYORUM BUYURSUN"
İnce de Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin "Kemal Bey ziyaretinize gelirse, çekilmenizi müzakere etmek isterse tavrınız ne olur?" sorusuna verdiği, "Milli Yol, Bağımsız Türkiye'ye gitmişse bize de gelecektir. Bekliyorum. Buyursun." yanıtıyla görüşmeye yeşil ışık yakmıştı.

KILIÇDAROĞLU ZİYARET ETTİ
Kılıçdaroğlu saat 17.00'de Memleket Partisi'ni ziyaret etti. İnce Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı.




"ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYECEĞİM"

Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bir araya geldi.



Görüşme sonrası açıklama yapan Muharrem İnce, "Biz döne döne Köroğlu gibi çatışıyoruz. FETÖ'cüler PKK'lılar bize ateş ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu hoş geldiniz, güle güle. Erdoğan gitmelidir. İttifaklar olmalıdır ancak bunlar ilke ittifakları olmalı" dedi.

İnce, adaylıktan çekilmeyeceğini duyurdu.

"HOŞ GELDİNİZ GÜLE GÜLE"
CHP liderini manidar sözlerle yolcu eden İnce,"Sayın Kılıçdaroğlu hoş geldiniz, güle güle." ifadelerini kullandı. Bu durum İnce'nin Kılıçdaroğlu'ndan 'Gel Bakalım Muharrem'in intikamını aldığı şeklinde yorumlandı.

7'LİYE OY GÖNDERMESİ: MADEM YÜZDE 60'SINIZ BEN OLURSAM O ZAMAN YÜZDE 58'LE ALIN
7'li koalisyonun oy oranıyla ilgili yapılan manipülasyonlarla ilgili konuşan İnce, "Diyorlar ki Millet İttifakı yüzde 60 alıyor. Bana da yüzde 2-3 veriyorlar. Madem yüzde 60'sınız ben olursam o zaman yüzde 58'le alın." ifadelerini kullandı. İnce CHP'nin kendisine sahip çıkmadığını belirtti. Hürriyet'te yer alan habere göre, İnce, "Kardeşim ben siyaset yapmak istiyorum. Peki neden çekileyim siz adayınıza güvenmiyor musunuz? Demokratik bi hak değil mi?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nu beklediğini belirten İnce, "Bana bir teklif falan yok. Kemal Bey gelirse konuşurum. Ama gazetecilerin yazdığı haberler üzerinden konuşmam. Ben müzakereye açığım. Kemal Bey'in ziyaretiyle ilgili olarak "Ağabeyimdir, genel başkanlığımı yapmıştır" şeklindeki sözleriniz Kılıçdaroğlu'nun teklifini kabul edeceğiniz şeklinde yorumlandı. Kemal Bey benden yaşça büyük. Doğrudur, genel başkanlığımı yaptı. Benim ağabeyimdir. Hürmet ederim. Siyaset başka bir şeydir. Uçakta Karayalçın'la karşılaştık. Karayalçın benim genel başkanımdı. İlgilendim, hürmet ettim. Ben CHP kültürü ile yetişmiş bir insanım. Bu insani bir çizgidir." dedi.

"ADAY OLMA" ÇAĞRISI YAPILAN MUHARREM İNCE'YE "AKŞENER" FORMÜLÜ: "LİNÇ ET, HEYET GÖNDER, İKNA ET"
CHP'den ayrılan ve Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, demokratik hakkını kullanarak 14 Mayıs'taki seçimlerde aday olacağını açıkladı. İnce'nin kararı sonrası sosyal medyadan lince başlayan CHP'nin popüler kültür tetikçileri demokratik hakkını kullanan bir siyasetçiye demediklerini bırakmadı.

Fazıl Say, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce için 'goril' benzetmesiyle hakarette bulundu. Say, "Kore'deki Goril'in şartları düzelsin diye 130 bin imza var" dedi. Say, İnce'ye "Kültürsüz şovmen" diye bağırdı. Fondaş gazeteciler Nevşin Mengü ile İsmail Saymaz, kalemleriyle saldırdı. Şahan Gökbakar, alaya aldı, Gökhan Özoğuz, "Proje" yazdı.



BOĞAZ'DA VİSKİSİNİ YUDUMLARKEN MEMLEKETE YOL GÖSTERENLER..
100 bin imza topladığının açıklanmasının ardından konuşan Muharrem İnce "Sırça köşklerde yaşayanlar, sırça köşklerinden çıkmayanlar, salon siyasetçileri, oturdukları yerden benim aleyhimde tweet atan, sözde sanatçılar... Siz bunları gördünüz mü? Bu zorlukları gördünüz mü? Boğaz'da viskisini yudumlarken memlekete yol gösterenler..." ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN