Mutlak Butlan davasında dikkat çeken gelişme: Gökhan Böcek ve Özkan Yalım’ın ifadeleri BAM 36. Hukuk Dairesi’ne gönderildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Gökhan Böcek ve Özkan Yalım’ın “etkin pişmanlık” kapsamında verdiği ifadeleri Ankara’da Mutlak Butlan davasını inceleyen BAM 36. Hukuk Dairesi’ne gönderdiği öğrenildi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Mutlak Butlan davasında dikkat çeken gelişme: Gökhan Böcek ve Özkan Yalım’ın ifadeleri BAM 36. Hukuk Dairesi’ne gönderildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38. Olağan Kurultay'a ilişkin "mutlak butlan" davası istinafta sürerken aralarında Ekrem İmamoğlu ve Özgür Çelik'in de bulunduğu 12 sanığın "oylamaya hile karıştırma" suçundan yargılandığı kritik ceza davası 1 Temmuz'a ertelendi.

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu "kayyuma bırakmam" diyerek dönüş hazırlığı yaparken, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu cephesinin B planı olarak "EKİM Partisi'ni hazır tuttuğu konuşuluyor. Çıkacak her sonuçta CHP'nin bölünme yaşayacağı görülüyor.

BOMBA GELİŞME: O İFADELERE ANKARA'YA GİTTİ
Kurultay davasında gözler istinaftan gelecek karara çevrilmişken kririk bir gelişme yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Gökhan Böcek ve Özkan Yalım'ın "etkin pişmanlık" kapsamında verdiği ifadeleri Ankara'da Mutlak Butlan davasını inceleyen BAM 36. Hukuk Dairesi'ne gönderdiği öğrenildi.

BÖCEK VE YALIM NE DEDİ?
Bu noktada Yalım ve Böcek'in ifadeleri kurultay davasının seyrine etki edebileceği konuşuluyor.

ÖZKAN YALIM: ÖZEL'E KURULTAY'DAN ÖNCE 1.2 MİLYON VERDİM
Tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadede CHP'nin 2023 kurultayı öncesi dönemin Grup Başkanı Özgür Özel'e toplam 1 milyon 200 bin lira nakit para verdiğini iddia etti. Yalım, 200 bin lirayı Manisa'daki Özel'in evinin bahçe duvarına poşet içinde bıraktığını, 1 milyon lirayı ise Denizli'de Özel'in talimatıyla bir yakınına (Demirkan isimli şahsa) teslim ettiğini belirtti.

Paraların kurultay öncesi kongre masraflarında kullanılmak üzere verildiğini söyleyen Yalım, ayrıca kurultay delegesi olarak Özel'in genel başkan seçilmesi için delegelerle ikna çalışmaları yaptığını kaydetti.

GÖKHAN BÖCEK: BABAMIN ADAYLIĞI İÇİN VELİ AĞBABA'YA 1 MİLYON EURO VERDİM
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek de etkin pişmanlık kapsamında beyan verdi. Gökhan Böcek, Veli Ağbaba'nın talebi üzerine 1 milyon euroyu CHP Genel Merkezi'ne götürüp teslim ettiğini, bu paranın Özgür Özel'in bilgisi ve talimatı dahilinde babasının adaylığı için "adaylık ücreti" gibi istendiğini öne sürdü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler