Fatih Keleş ifadesinde itiraf etti! CHP'deki karanlık parada oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor! Kilit isim Turan Taşkın Özer savcılığa çağrıldı

CHP'lilerin paradan kule yaptığı görüntüler Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Paraları Ekrem İmamoğlu'nun kasası Fatih Keleş'in getirdiği öğrenildi. Başlatılan soruşturma kapsamında Fatih Keleş dün ifade verdi. Parayı Turan Taşkın Özer'den aldığını itiraf eden Keleş, verdiği ifadede paraları taşıma sürecinde kendisine İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın yardım ettiğini söyledi. Bilindiği üzere Turan Taşkın Özer, Ekrem İmamoğlu'nun has adamı ve CHP'de Yüksek Disiplin Kurulu başkanı. Böylelikle karanlık paranın merkezinde Ekrem İmamoğlu'nun olduğu tescillenmiş oldu. Öte yandan CHP'li Turan Taşkın Özer "tanık" sıfatıyla, İmamoğlu'nun müdürü Tuncay Yılmaz ise "şüpheli" sıfatıyla savcılığa çağrıldı.

Giriş Tarihi 15 Mart 2024, 09:31 Güncelleme 16 Mart 2024, 09:28
Fatih Keleş ifadesinde itiraf etti! CHP’deki karanlık parada oklar Ekrem İmamoğlu’nu gösteriyor! Kilit isim Turan Taşkın Özer savcılığa çağrıldı

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen Fatih Keleş ve İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın başrolünde olduğu balya balya paraların sayıldığı görüntüler gündemden düşmüyor.

KAYIT DIŞI OLDUĞU KESİNLEŞTİ
CHP İstanbul İl Başkanlığı videodaki paraların bağış yoluyla elde edildiğini, partinin il başkanlığı binasının alımı için kullanıldığını öne sürerken gelen itiraflar paranın kayıt dışı olduğunu gösterdi.

DÜZMECE BELGE
Söz konusu binanın alımında CHP'yi temsilen avukat olarak bulunan Mustafa Kemal Çiçek 30 milyon TL üstü bir tutarın Genel Merkez eliyle kalanın da hazine yardımıyla ödendiğini belirtip işlemlerin banka üzerinden yapıldığını açıkladı. Çiçek "CHP il başkanlığının yayınladığı düzmece belgeye itibar edilmemelidir" dedi.

ÖNCE ÇELİK SONRA İMAMOĞLU İTİRAF ETTİ
Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İmamoğlu'nun kasası Fatih Keleş'in balyalarca para sayma görüntülerini savunurken kayıt dışı parayı da itiraf etti.

Çelik, "Banka yoluyla değil de elden makbuz karşılığı bağış yapmak isteyen iş insanları olabiliyor." diyerek söz konusu paraların bağış paraları olduğunu öne sürdü. Çelik, 15.5 milyon liranın CHP İl Başkanlığı binası için verilen kapora olduğunu savundu. Ancak bu ifadeleriyle "kayıt dışı" parayı da itiraf etti. Öyle ki Özgür Çelik söz konusu gayrimenkulün 40 milyon liraya satın alındığını, bunun 24.360.000 TL'lik kısmının CHP Genel Merkezi tarafından banka yoluyla ödendiğini, kalan paranın ise görüntülerde görülen paralardan elden ödendiğini söyledi.

Böylelikle Çelik, CHP Genel Merkezi'nin kayıt dışı iş yaptığı vergi kaçırdığını ve Anayasa Mahkemesi'ni yanılttığını itiraf etti.

EKREM İMAMOĞLU KENDİNİ AKLAMA DERDİNDE

Kasası ve müdürü başrolde olan Ekrem İmamoğlu'ndan ise akla ziyan bir savunma geldi. "Para beni ilgilendirmiyor" diyen Ekrem İmamoğlu, üzerindeki şaibeyi kaldırmak için CHP Genel Merkezi'ni ateşe attı. Genel Merkezin 'kayıt dışı' para aldığını ima eden İmamoğlu, "Tabii bir iş öyle olmaması gerekirdi. Usul açısından hatalı, eksik" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL SUÇU CANAN'A YIKTI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise günler sonra bavullar dolusu para görüntülerine ilişkin konuştu.

Neden kaporanın elden verildiği sorulan Özgür Özel, "Ben o kısmı bilmiyorum. O kısım Canan hanım tarafından yürütülen süreçti. O süreci doğrudan yürüten kişiydi. Mutlaka il başkanımız konuşmuştur, oradaki arkadaşlarla il başkanımızın yaptığı görüşmeyi biliyorum." ifadelerini kullanarak para skandalının ihalesini CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yıktı.

FATİH KELEŞ İFADE VERDİ
Yaşananlar sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı başlattığı soruşturma kapsamında CHP eski il başkan yardımcısı Özgür Nas, eski il başkan danışmanı Can Poyraz 14 Mart'ta ifade verdi.

Can Poyraz ve Özgür Nas

1,5 SAAT SÜRDÜ
Ekrem İmamoğlu'nun kasası İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ise dün (15 Mart) adliyeye giderek 1,5 saat ifade verdi.

İTİRAF ETTİ: PARAYI TURAN TAŞKIN ÖZER'DEN ALDIM
Keleş'in ifadesi de ortaya çıktı. Parayı Turan Taşkın Özer'den aldığını itiraf eden Keleş, verdiği ifadede paraları taşıma sürecinde kendisine İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın yardım ettiğini söyledi.




Paraları Turan Taşkın Özer'den aldığını söyleyen Fatih Keleş, "Turan Taşkın Özer beni arayarak İstanbul İl Binası satın alımı ile alakalı tüm Türkiye'de bir bağış kampanyası düzenlendiğini partimizin bu amaçla bağış topladığını söyledi. Kendisine de bazı kişiler tarafından verilen bağış paralarının olduğunu ve bu paraları bana teslim edeceğini söyledi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra buluştuk. Buluştuğumuzda içinde para olan çanta verdi. Bana paraları il başkanlığı ile iletişime geçerek oraya götürmemi söyledi" şeklinde konuştu.



PARAYI TAŞIMAYA İMAMOĞLU İNŞAAT'IN MÜDÜRÜ TUNCAY YILMAZ YARDIM ETTİ
Paraları taşıma sürecinde kendisine İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın yardım ettiğini söyleyen Keleş, "Paraları bana o dönem Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı olan şimdiyse milletvekili olan Turan Taşkın Özer verdi. İçi para dolu çantaları ben aldım ancak içindeki paranın miktarı ve cinsini bilmiyordum. Bana İmamoğlu İnşaat'ta çalışan Tuncay Yılmaz yardım etti. Paraları sayarak teslim almadım miktarı hatırlamıyorum. Paranın il binası satın alma sürecinde kullanıldığını söylediler. İl Binası'nı o dönemki il yönetimi aldı" açıklamasında bulundu.



Fatih Keleş, para sayma görüntülerinde yer alan isimlere ilişkin ise "Benimle para sayarken görünenlerden 2 kişiyi tanımıyorum diğer kişiler CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Tuncay Yılmaz ve Mustafa Can Poyrazdır" dedi.


İmamoğlu'nun kasası Fatih Keleş'in ifadesinin tam hali şu şekilde;

"Halihazırda CHP Beylikdüzü Meclis üyesiyim. Kamuoyuna yansıyan ve şu anda hakkımda soruşturma başlatılmasına neden olan görüntüler 2019 yılının Aralık ayına aittir. O tarihte de meclis üyesiydim. Para görüntülerinin çekildiği 2019'da CHP İstanbul İl Başkanlığının kullanımına tahsis edilmek üzere bina satın alınması süreci başlatılmıştı.

O tarihlerde CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, şu anda CHP milletvekilidir, bana İstanbul İl Binası'nın satın alımıyla alakalı tüm Türkiye'de bağış kampanyası düzenlendiğini, partimizin bu amaçla para topladığını söyledi. Kendisine de bazı kişiler tarafından verilen bağış paralarının olduğunu ve bu paraları bana teslim edeceğini söyledi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra görüntülerin çekildiği 9 Aralık 2019'da ya Beylikdüzü CHP İlçe Binası'nda ya da kendi ofisimde buluştum. Buluştuğumuzda yanımızda başka bir kimse yoktu. Bana birden fazla içinde para olan çanta verdi. Çanta içerisinde yer alan paraların bağış kampanyası kapsamında toplandığını söyledi. Çantaların ağzı kapalı olduğu için hangi para birimi veya çanta içerisinde ne kadar para olduğunu o sırada görmedim.

Bana bu paraları İl Başkanlığı ile iletişime geçerek onların dediği yere götürmemi söyledi. Bunun üzerine İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile iletişime geçtim. Nas da bana konum atarak paraları oraya getirmemi istedi. Çantaların birden fazla olması nedeniyle tek başıma taşıyamayacağım ve meblağ yüksek olduğu için güvenlik gerekçesiyle arkadaşım olan İmamoğlu şirketinde çalışan ancak CHP'de herhangi bir resmi görevi bulunmayan Tuncay Yılmaz'ı arayarak bana eşlik etmesini rica ettim. İkimiz de ayrı araçlarla söz konusu ofise gittik"

"PARALAR EN AZ 3-4 DEFA SAYILDI"

"Paraların bağış yoluyla mı?, Başka bir yerden mi? Geldiğini bilmiyorum. Sadece benden ricacı olduğu için ben paraları alarak Tuncay Yılmaz ile paraları avukatlık ofisine götürdüm. Olayın 4,5 yıl önce olması nedeniyle bu paranın tam miktarını hatırlamıyorum. Sayarak teslim almadım. Nasılsa il yönetimi biliyordur diyerek gerek duymadım. Ben ofise gittiğimde İstanbul İl Yönetiminden Özgür Nas ve Can Poyraz orada bekliyorlardı. Farklı çantalardan Türk lirası, euro, dolar cinsinden paralar çıktı. Para en az 3-4 defa sayıldı. Ve bu paralar da orada bulunanlar tarafından defalarca sayıldı. İlden gelen arkadaşlar konuya hakimdir diyerek çok önemsemedim. Ofiste bir saatten fazla kaldıktan sonra Özgür Nas ve binayı satan Ali Rıza Braka kendi aralarında parayı teslim edip, teslim aldıklarına dair bir tutanak tanzim etmişler. Bu tutanağı görmedim. İşlem bittikten sonra ayrıldı. Parti il binasının daha sonra hangi tarihte resmi olarak satın alındığını, ne kadar ve ne yolla ödendiği hakkında bilgim yok. Çünkü satın alma sürecini İstanbul İl Başkanlığı yürütmekteydi"

"PARALARI TURAN TAŞKIN ÖZER ÇANTA İÇERİSİNDE VERDİ"

"Paraları o tarihte Beylikdüzü ilçe Başkanı olan Turan Taşkın Özer çanta içerisinde verdi. Bana meblağ söylemedi. Bu paranın nereden geldiği ve nereye gittiği ile alakalı kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının yanlış olduğunu söylemek ve bunun tutanaklara geçmesini istiyorum. Buradan bir komplo çıkarılmaya çalışılmaktadır. Günlerdir basın bunun alt yapısını yapmaktadır. Görüntülerde taşınmazın satın alındığı kişi ve avukat ve diğer partili arkadaşlar açık bir şekilde görülmektedir. O kadar partili insan ve mülk sahibinin bir arada olmasının başka bir sebebi yoktur. Meşru bir amaçla, partimize taşınmaz satın alınmasıyla alakalı orada bulundum"


Turan Taşkın Özer ve Ekrem İmamoğlu

İMAMOĞLU'NUN HAS ADAMI...
Paranın kaynağı Turan Taşkın Özer, Ekrem İmamoğlu'nun has adamları arasında yer alıyor. Kurultay sonrası CHP'yi kendi emelleri doğrultusunda dizayn eden İmamoğlu, Özer'i CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Başkanı yapmıştı.

Turan Taşkın Özer

SIRA EKREM'İN MÜDÜRÜNDE: İFADEYE ÇAĞRILDI
CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer "tanık" sıfatıyla, İmamoğlu İnşaat'ın müdürü Tuncay Yılmaz ise "şüpheli" sıfatıyla savcılığa çağrıldı.

EKREM İMAMOĞLU'NUN "PARMAK İZİ"
Paraların Fatih Keleş'e Turan Taşkın Özer tarafından verildiği ortaya çıkarken kimin cebine girdiği soruları ise yanıt bekliyor.

Şaibeli görüntülerin buzdağının görünen kısmı olduğu konuşulurken Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve Turan Taşkın Özer için Ekrem İmamoğlu'nun "parmak izleri" yorumu yapıldı.

Takvim o bağlantıları detaylarıyla yazmıştı.

KILIÇDAROĞLU VE KAFTANCIOĞLU NEDEN SUSUYOR?
CHP'lilerin karıştığı para skandalı gündemi sarsarken dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun suskunluğu dikkat çekiyor.

Konuyu köşesine taşıyan Sabah Yazarı Melih Altınok, "Eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu. Bütün süreci biliyorsunuz. Elinizi yıkayıp kenara çekilemezsiniz. Söz sırası sizde." ifadelerine yer verdi.

Altınok şunları yazdı:

"Başkanlığı'ndaki çuvallarla para sayma görüntüleri, savcılık ifadeleriyle birlikte CHP medyasının bile savunamayacağı bir skandala dönüştü.
Dün de İmamoğlu'nun İstanbul'daki villa komşusu, Kaz Dağları'ndaki yazlık komşusu Fatih Keleş ifade verdi. İfadesinde çuvallarla parayı getirdiğini itiraf ediyor. "Dolar, euro ve TL vardı. Saymadan almıştım" diyor ve tüm detayları eski İstanbul İl Başkanlığı'na atıyor. Yani Canan Kaftancıoğlu'na.

Canan Kaftancıoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu

Şimdi ifade sırası İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'da. Para sayanların başında bu isim var. Alıcı değil, satıcı değil, emlakçı değil. Peki o masada ne işi var? Orada bulunmasını nasıl açıklayacak merakla bekliyorum.
Ekrem İmamoğlu, İBB yöneticileri ve CHP İstanbul İl Başkanlığı arasında dönen bu kirli para trafiği konusunda susan iki isim var: Eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu. Bütün süreci biliyorsunuz. Elinizi yıkayıp kenara çekilemezsiniz. Söz sırası sizde."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN