CHP kara paraya düştü! Murat Ongun kuryelik yaptı... Fatih Keleş saydı... İmamoğlu hangi iş adamından bir çuval para aldı? | İfşa geldi

CHP bataklığa battı. Kılıçdaroğlu'nu koltuktan indirmek için kurulan delege borsası, Muhittin Böcek'ten alındığı öne sürülen 30 milyon TL'nin gölgesinde Ekrem İmamoğlu'nun adı bir başka parasal mevzuya daha karıştı. Beylikdüzü'ndeki bir kültür merkezine İmamoğlu adına çuval dolusu para geldiği, söz konusu parayı Murat Ongun'un teslim aldığı öne sürüldü. İddiayı ortaya atan Atılgan Bayar konuya ilişkin "İş adamı bir arkadaşıma Beylikdüzü’ndeki kültür merkezinde sana bir çuval bağış yaptırdım mı? Yaptırdım. Çanta patlamış da paralar yere saçılmıştı. Murat Ongun teslim aldı. Umarım o para bağış envanterine işlenmiştir" dedi. Sürecin devamında delege borsasındaki kilit bir isimden bir ifşa geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in bir çanta dolusu parayı sayarken görüntülendiği anlar paylaşıldı. İşte o ifşalar...

Giriş Tarihi 10 Mart 2024, 12:45 Güncelleme 11 Mart 2024, 20:50
CHP kara paraya düştü! Murat Ongun kuryelik yaptı... Fatih Keleş saydı... İmamoğlu hangi iş adamından bir çuval para aldı? | İfşa geldi

İÇİNDEKİLER

Saraçhane - Genel Merkez çekişmesiyle savrulan Cumhuriyet Halk Partisi'nden kötü kokular yükseliyor. Kötü kokunun sebebi ise karanlık para.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'intikam' odaklı 1 Nisan hamleleri ve oluşturduğu iddia edilen 'Ekrem İmamoğlu' dosyasıyla eş güdümlü olarak CHP'deki parasal mevzular ve delege borsası ortalığa saçıldı.


DELEGE BORSASINI İFŞA ETTİ: ELİMDE SES KAYDI VAR

Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen eski CHP PM Üyesi Ferihan Karasu da kurultay sürecinde Ekremciler tarafından kurulan delege borsasını ifşa etti. Karasu, "CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi bir isim, il kongresi ve kurultayda delegelere para verdi. Elimde ses kaydı var" dedi.

Delegelere para veren ismin ise CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan olduğu ortaya çıktı.


İMAMOĞLU-BÖCEK ARASINDA SIR 30 MİLYON TL

CHP'li Erkan Çakır, Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP PM Üyesi Baki Aydöner'in 'yeniden adaylık' karşılığında Muhittin Böcek'ten 30 milyon TL aldığını öne sürdü.

KUŞADASI'NA ÇÖKEN 'AĞABABA'LAR

Çakır, Veli Ağbaba'nın kardeşi Hür Ağbaba'nın ise Kuşadası'nda arsalara çöktüğünü iddia etti.

Ekrem İmamoğlu - Erkan Çakır

Bilindiği üzere Erkan Çakır, Ekrem İmamoğlu'nun kurduğu delege borsasının baş aktörlerinden biri idi. İmamoğlu ile kol kola pozlar veren Çakır, daha sonrasında araya anlaşmazlık girince delege borsasındaki akçeli işleri ve Özgür Karabat'ın dağıttığı paraları ifşa etti.

Kılıçdaroğlu'nu koltuktan indirmek için kurulan delege borsası, Muhittin Böcek'ten yeniden adaylığı karşılığında alındığı öne sürülen 30 milyon TL tartışmalarının gölgesinde Ekrem İmamoğlu'nun adı bir başka parasal mevzuya daha karıştı.

Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun

İMAMOĞLU ADINA ÇUVAL DOLUSU PARA GELDİ, MURAT ONGUN TESLİM ALDI
2019'da İmamoğlu adına oy talep edip seçim çalışmalarına destek veren ve "İmamoğlu'nu desteklemek bir siyasi tercih değil, demokratlar için mecburiyettir" diyen Atılgan Bayar çarpıcı bir iddia ortaya attı.



Beylikdüzü'ndeki bir kültür merkezine Ekrem İmamoğlu adına çuval dolusu para geldiği, söz konusu parayı Murat Ongun'un teslim aldığı öne sürüldü.

Bayar konuya ilişkin "İş adamı bir arkadaşıma Beyikdüzü'ndeki kültür merkezinde sana bir çuval bağış yaptırdım mı? Yaptırdım. Çanta patlamış da paralar yere saçılmıştı. Murat Ongun teslim aldı. Umarım o para bağış envanterine işlenmiştir" dedi.

Atılgan Bayar ve Ekrem İmamoğlu

Bilindiği üzere Atılgan Bayar Ekrem İmamoğlu'nun askerlik döneminde devresi.

2019'da İmamoğlu'na destek veren ancak gelinen noktada İmamoğlu'nun DEM Parti ile yürüttüğü kirli ittifaka isyan eden Bayar, şu ifadeleri kullandı;

Bana bak Ekrem! Kürtçüler ve Süleymancılar ile girdiğin ittifak sadece senin tıynetini ilgilendirse, yine de susar, pişmanlığımla yaşardım. Ancak… Yaptığın ittifakın, PKK iltisaklı figürlere Türkiye Cumhuriyet Devleti yönetimine ulaşacakları bir yolun taşlarını döşediğini apaçık görüyorum."



DELEGE BORSASINDAKİ İSİM İFŞA ETTİ: SAYMAKLA BİTMEYEN BU PARALAR KİMİN?
CHP'li Erkan Çakır ise CHP'de kara para skandalını körükleyecek bir paylaşım yaptı.



Çakır, Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak tanımladığı Fatih Keleş'e ait olduğu öne sürülen görüntüler paylaştı. Söz konusu görüntülerde bir kişinin balya balya paraları valize yerleştirdiği görüldü.



Erkan Çakır konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinenlerden biri olan Fatih Keleş bu paraları kime götürüyor. Saymakla bitmeyen bu paralar kimin?" ifadelerini kullandı.

"FATİH KELEŞ İMAMOĞLU'NUN TALİMATIYLA İŞ YAPIYOR"
Daha sonra bir paylaşım daha yapan Çakır, Fatih Keleş'in İmamoğlu'nun talimatları ile iş yaptığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Keleş İSKİ'deki işleri takip eden kişi yani Fatih Keleş ne yapıyor size söyleyeyim; Bir tane müteahhitin 500 bin alacağı tabii bu ufak bir örnek bu müteahhite diyorlar ki; alacağını mı almak istiyorsun %10'unu bize ver biz alacağının hepsini verelim.

Ruhsat oturma raporu işleri takibini yapan da Fatih Keleş. Doğruda davetiye usulü ihale verip müteahhitlerden yüzde 10 para alan Fatih Keleş o saydığı paralar da o paralardır.

Ekrem İmamoğlu ile Fatih Keleş

Üçüncüsü geçelim. Bu Fatih Keleş Ekrem İmamoğlu'nun talimatları doğrultusunda hareket eden bir adamdır. Keleş aslında Turan Taşkın Özer ile de hareket ediyor. Bu Özer de Kılıçdaroğlu'na 'i.ne' diyen adam. Bu adam CHP'de Disiplin Kurulu Başkanı. Ekrem İmamoğlu'nun Dilek İmamoğlu'nun psiklolojisini nasıl bozduğunu hepsini açıklayacağız.

KREŞ OYUNU: PARALAR NEREYE GİDİYOR?
Bugün patlattığımız Fatih Keleş'le başlayacaktık. Ekrem İmamoğlu'nun daha çok gümleyeceği durumlar vardır. Bir de Ekrem İmamoğlu diyor ya o kadar kreş açtım bunu yaptım. Müteahhitlere şunu söylüyor; Git diyor falan yere kreş yap sana alacağını vereyim. Kreşi bedavaya yaptırıyor peki yaptım diye gösterdiği para nereye gidiyor?

İmamoğlu'nun özel hayatı beni ilgilendirmez ama özel hayatında çok ince detaylar var. Onlarla da gündeme geleceğiz. İmamoğlu'nun amacı İstanbul'a hizmet değil İstanbulluyu soymaktır."



YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Keleş ve ekibinin para saydığı anlara ilişkin yeni görüntüler de sosyal medyaya düştü. Görüntülerde bir ofiste oturan 5-6 kişilik grup tomarlarca parayı saydığı görüldü.


BU PARALAR KİMDEN GELDİ KİME GİTTİ?

CHP'DEN KARA PARAYA 'BİNA ALDIK' MASKESİ

Ortalığa saçılan görüntüler sonrası panikleyen CHP ise videodaki paraların partinin il başkanlığı binasının alımı için kullandığını açıklasa da pek ikna edici olmadı.

15 MİLYON TL NEDEN KAYNAĞINA VERİLMEDİ, HAVALE YAPILMADI?

Söz konusu paranın miktarının 15 milyon 510 bin TL olduğu öğrenilirken; Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Fatih Keleş'in getirdiği paranın kaynağına ve banka havalesi yerine neden nakit olarak ödeme yapıldığına açıklamada yer verilmedi.



"ÖZGÜR ÇELİK KİMİ KANDIRIYORSUN?"


CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan gelen 'parayla bina aldık' açıklaması sonrası görüntüleri ifşa eden CHP'li Erkan Çakır'dan yeni bir paylaşım geldi.

Çakır, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın iddiasının aksine binanın 15 milyona değil 23 milyon liraya alındığı ödemeyi de bizzat CHP Genel Merkezi'nin yaptığını öne sürdü.



Özgür Çelik'e "Kimi kandırıyorsunuz?" diye tepki gösteren Erkan Çakır şu ifadeleri kullandı;

Nakit parayla mı İstanbul İl Başkanlığı'nı aldınız? İl başkanlığının parasını CHP Genel Merkezi ödedi, 23 milyona alındı orası. Sayın Özgür Çelik kimi kandırıyorsunuz? Nakit para ile İstanbul İl Başkanlığı mı satın alıyorsunuz? Bir de orada görünen para 23 milyon değil ki, Özgür Çelik kimi kandırıyorsun? Sen geç bunları.

"BRAVO EKREM!"
CHP'li Gürbüz Çapan da Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren bir paylaşımda bulundu. Çapan, "16 milyon için çalışıyorlar, bravo Ekrem…" diyerek gönderme yaptı.



Gelelim CHP'den yükselen diğer kötü kokulara...

PARAYLA ADAYLIK, POŞETLİ 250 BİN DOLAR, 47 MİLYON TL'LİK VİLLA...

"Parayla adaylık satıldı" ve "Poşet içinde 250 bin dolar" iddiaları tartışılırken İncek'teki 47 milyon TL'lik villa ortalığı karıştırdı.

Yerel seçimlerden önce alınan bu villayla ilgili dedikodular, CHP milletvekilleri arasında rahatsızlığa neden oldu. Villayı Özgür Özel'in kullandığı iddia edilse de CHP liderinin danışmanlarının bu iddiayı yalanladığı öğrenildi.

13 yıllık Kılıçdaroğlu döneminde konuşulmayan parasal mevzuların 5 aylık Özgür Özel döneminde konuşulmasına dikkat çekerken parti içinde huzursuzluk hakim.