CHP'de Sarıyer krizi! Şükrü Genç bağımsız aday oluyor... Özgür Özel Ekrem İmamoğlu'nu mu aşamadı?

CHP'de şimdi de Sarıyer krizi tırmandı. Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel arasındaki güç çekişmesi aday belirleme sürecinde tavan yaptı. Ekrem İmamoğlu İstanbul'un ilçelerine kendi adamlarını aday olarak yazdırdı. Aday listesine yazılmayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bugün partisinden istifa etti. Bağımsız aday olacağı öğrenilen Şükrü Genç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı konuşmayı anlattı. Genç, Özel'in İmamoğlu'nu aşamadığını ima ederek kendisine "Sizinle hep varız partide size önemli görevler verelim. Ekrem başkan da sizi çok seviyor ama biz bunu aşamadık." dediğini söyledi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 20 Şubat 2024, 14:02 Güncelleme 20 Şubat 2024, 17:09
CHP’de Sarıyer krizi! Şükrü Genç bağımsız aday oluyor... Özgür Özel Ekrem İmamoğlu’nu mu aşamadı?

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi krizlerle boğuşmaya devam ediyor.

Parti Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel arasındaki güç çekişmesiyle savrulurken aday belirleme süreci yeni krizleri beraberinde getirdi.

Hatay'da Lütfü Savaş'a mahkum kalan CHP bir de Sarıyer'de patlayan krizle sarsıldı.

ŞÜKRÜ GENÇ BAĞIMSIZ ADAY OLUYOR
Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da kendisine yakın isimleri aday olarak belirlemesinin ardından üstü çizilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bağımsız aday olacağını duyurdu.

ÖZGÜR ÖZEL EKREM İMAMOĞLU'NU AŞAMADI
Dün Özgür Özel ile telefonda görüştüğünü ifade eden Genç, "Yaptığımız görüşme sonrasında yarın saat 12.00'ye kadar konunun üzerinde çalışma ve bekleme kararı aldık" demişti. Görüşmenin ardından bugün açıklama yapan Genç Özel'in İmamoğlu'nu aşamadığını ima etti.

Ekrem İmamoğlu ile Özgür ÖzelEkrem İmamoğlu ile Özgür Özel

Özel ile ortak bir noktada buluşamadıklarını belirten Genç, Sarıyer Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olacağını açıkladı.

Özgür Özel ile yaptığı görüşmeyi anlatan Genç, "Sayın Genel Başkan dedi ki; 'Başkanım biz sizi çok seviyoruz. Sizinle hep varız. Partide önemli görevlerde size görev verelim. Ancak biz bu işi tartıştık. Ekrem Başkan da sizi çok seviyor ama biz bunu aşamadık.' dediler. Şunu ısrarla soruyorum; aşılamayanın ne olduğunu çok merak ediyorum. İşte şimdi tam da o noktadayız. Şimdi sizlere soruyorum. Önümüzdeki 40 gün içinde her bir noktada ısrarla soracağım. Son anına kadar soracağım, 31 Mart'a kadar soracağım. Var mıyız yok muyuz? Kararı verdik, halkımız 'Yürü' dedi yürüyoruz. Yolumuz açık olsun. Daha öncesinde olduğu gibi yine birlikte kazanacağız. Bağımsız aday olarak devam ediyoruz" dedi.

ŞÜKRÜ GENÇ DESTEKÇİLERİ İMAMOĞLU'NU YUHALAMIŞTI
CHP'nin 13 Şubat'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Buluşması" 'Büyük İstanbul Krizi'ne dönmüştü. Salona girişte Genel Başkan Özgür Özel'in posterleri yer alırken kendisi katılmadı.

Özgür Özel İstanbul aday tanıtım törenine katılmadıÖzgür Özel İstanbul aday tanıtım törenine katılmadı
Söz konusu programda Ekrem İmamoğlu protesto edilip yuhalandı, Sarıyer'de Şükrü Genç'in yeniden aday gösterilmemesi üzerine bir grup CHP'li pankart açıp İmamoğlu'na tepki gösterdi.



TAKVİM dün gelişmeleri krizin yaşandığı merkezden anbean takip etti.


Daha sonra 14 Şubat'ta açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kendisini yeniden aday göstermeyen CHP'den bu kararın gözden geçirilmesini talep etmişti.