CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kendisini aday göstermeyen CHP'ye yüklendi! "İmamoğlu gidecek" sloganları...

CHP'de krizin ardı arkası kesilmiyor. Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel arasındaki güç çekişmesi aday belirleme sürecinde tavan yaptı. Özgür Özel Çankaya ve İzmir'de kendisine yakın isimleri aday yaparken Ekrem İmamoğlu İstanbul'un ilçelerine kendi adamlarını yazdırdı. Dün İstanbul'da İmamoğlu'nun aday tanıtım toplantısına Özgür Özel katılmazken İmamoğlu ise aday listesine yazılmayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e yakın CHP'liler tarafından yuhalandı. Bugün bir açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kendisini yeniden aday göstermeyen CHP'den, bu kararın gözden geçirilmesini talep etti. Genç'in açıklamaları "İmamoğlu gidecek" sloganlarıyla kesildi. Genç, "Hak, hukuk ve adaletin unutulduğu bu süreçte, aday belirlemenin objektif, kamuoyu yoklamalarına bağlı yapılmadığı da ortadadır. " diyerek hem İmamoğlu'na hem de Özel'e yüklendi.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2024, 20:06 Güncelleme 14 Şubat 2024, 21:05
CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kendisini aday göstermeyen CHP’ye yüklendi! İmamoğlu gidecek sloganları...

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi krizlerle boğuşmaya devam ediyor.

Parti Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel arasındaki güç çekişmesiyle savrulurken aday belirleme sürecinde kriz tavan yaptı.

Özgür Özel, İzmir ve Çankaya'da Ekrem İmamoğlu'nun baskılarına rağmen adayları kendisi belirleyerek "Özgürleşme" hamlesi yaptı. İmamoğlu ise İstanbul'un ilçelerinde kendi adamlarını tek tek listelere koydu.

"BÜYÜK İSTANBUL KRİZİ"
Olaylı MYK ve PM'nin ardında dün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Buluşması" ise 'Büyük İstanbul Krizi'ne evrildi. Salona girişte Genel Başkan Özgür Özel'in posterleri yer alırken kendisi katılmadı.

Özgür Özel İstanbul aday tanıtım törenine katılmadıÖzgür Özel İstanbul aday tanıtım törenine katılmadı

ŞÜKRÜ GENÇ YANDAŞLARI İMAMOĞLU'NU YUHALADI
Söz konusu programda Ekrem İmamoğlu protesto edilip yuhalandı, Sarıyer'de Şükrü Genç'in yeniden aday gösterilmemesi üzerine bir grup CHP'li pankart açıp İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'in istifası istedi.



TAKVİM dün gelişmeleri krizin yaşandığı merkezden anbean takip etti.

ŞÜKRÜ GENÇ'TEN HEM İMAMOĞLU'NA HEM ÖZEL'E TEPKİ
Bugün bir açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kendisini yeniden aday göstermeyen CHP'den, bu kararın gözden geçirilmesini talep etti.

Kendisini destekleyenlere teşekkür eden Genç, 2009 seçimlerinde partisinin yüzde 27 olan oy oranını yüzde 37'ye çıkararak belediye başkanı seçildiğini, bu oranı 2014'te yüzde 52'ye, 2019'da ise yüzde 60'lara taşıdığını savundu.

"ADAYLIK SÜRECİMİN SONUCU TV'DEN ÖĞRENDİM"
Şükrü Genç, şöyle devam etti:

"Çalışma arkadaşlarımla 15 yıl emek harcamış, alın teri dökmüş bir belediye başkanı olarak adaylık sürecimin sonucunu televizyon ve sosyal medyadan öğrenmek zorunda kalmış olmam, 100. yılını geride bırakan partimizin kültürüyle bağdaşmamaktadır.

"HAK HUKUK ADALET UNUTULDU "
Hak, hukuk ve adaletin unutulduğu bu süreçte, aday belirlemenin objektif, kamuoyu yoklamalarına bağlı yapılmadığı da ortadadır. Yaptırdığımız iki anket çalışması, bugün seçim olsa Sarıyerlilerin tercihiyle yeniden seçileceğimizi ortaya koyarken, hangi anket sonucu böyle bir kararın alınmasına neden oldu?"

SİYASİ HESAPLAŞMA VAR
Genç, "Siyasi hesaplaşmaya dönüştürülen aday belirleme süreci, Sarıyerlilerin kaygılarını, beklentilerini ve önceliklerini görmekten çok uzaktır. Yapılan atama da bunu açıkça göstermektedir. Hiçbir siyasi hesaplaşma, Sarıyer'den ve Sarıyerlilerden kıymetli değildir. Sarıyer bunu asla kabul etmez." diye konuştu.

"BU KADAR HIRS ACABA RANT HIRSI MI?"
Sarıyer'in bu süreci hak etmediğini söyleyen Genç, "Sarıyer'i en doğru şekilde ranta mahkum etmeden yerinde dönüştürme gayreti içinde olduğumuzu, hazırlık içinde olduğumuzu herkes biliyor. Herkesin bilmesine rağmen bu kadar hırs acaba rant hırsı mı? Benim halkımın, oralarda yaşayan insanlarımın rant hırsı yok." dedi.

Şükrü Genç CHP'nin aldığı kararı siyasi intihar olarak yorumladı. Parti yönetiminin aday tercihini bir daha gözden geçireceğini umduğunu kaydeden Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umut ediyorum ki parti yönetimimiz Sarıyerlilerin sesini duysun, doğru saha ölçümlerine göre hareket etsin. Umut ediyorum ki parti yönetimimiz Sarıyer ve İstanbul'u kazanmak için en doğru yöntemi, adayı belirleyecektir. Sahadan gelen ölçümler ve talepler dikkate alınarak, bu kararın partinizce yeniden gözden geçirilmesini Sarıyerliler adına talep ediyorum.

18 ŞUBAT'A KADAR SÜRE
Sarıyer halkı ve benim umudum, beklentim şudur ki; bu kararların yeniden gözden geçirilmesi için 18 Şubat akşamına kadar artarak devam edecektir bu. Peki, 18 Şubat akşamından sonra ne olacak? Ben mühendisim. Biz mühendisler bir karar verirken birlikte kimler varsa çevresinde herkesle birlikte karar verir. Yani verileri, ne varsa bütün mesajları alırız. Olanı olmayanı, bir araya getirir, tartışırız. Yani bunun içinde halkımız, muhtarlarımız, gazetecilerimiz ve çocuklarımız ve bu yaşamın içinde olan herkes. Tartışırız, birlikte karar veririz. İşte o noktada analizini yaparız, böyle bir bina gibi. Ve biz bu şekilde hareket edeceğiz deriz. Ve kararımızı aynı şekilde çok daha kalabalıklarla her yere duyururuz. 18 Şubat gününe kadar bu kararın gözden geçirilmesini ve düzeltilmesini istiyoruz"

"İMAMOĞLU GİDECEK" SLOGANLARI
Partililerin ellerinde "Sen yoksan biz de yokuz", "İmamoğlu hak yeme" yazılı dövizler taşıdığı, Genç'in açıklamasının sık sık, "İmamoğlu gidecek", "Şükrü Başkan seninleyiz" şeklindeki sloganlarla kesildiği görüldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN